Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Županijskom državnom odvjetništvu

Osječki gradonačelnik ima dokaze protiv Glavaša?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrkić nije htio odgovoriti ima li njegov dolazak veze s Branimirom Glavašem.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić posjetio je danas osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), ali razloge posjeta nije želio pojasniti okupljenim novinarima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Istraga ubojstva studentice, ilustracija - 3 Ipak nije riječ o samoubojstvu? Mladom osječkom policajcu osumnjičenom za ubojstvo djevojke određen istražni zatvor

Nakon izlaska iz zgrade ŽDO-a Vrkić je potvrdio kako je 'dao izjavu' te kako očekuje da DORH postupi profesionalno i zamolio da im se omogući da rade u miru. Nije želio odgovoriti na upite o kojoj temi je dao izjavu, a na konstataciju novinara da je došao s jednim registratorom, a izišao bez njega, kazao je kako je 'sve ostavio'.

Glasnogovornik ŽDO-a Zvonko Kuharić nije želio komentirati razloge Vrkićevog dolaska, kazavši kako su po Zakonu o kaznenom postupku i Zakonu o državnom odvjetništvu, izvidi koje DORH provodi tajni.

Slavonci pakiraju putne torbe, doznajte zašto

Tako ni gradonačelnik Vrkić ni glasnogovornik Kuharić nisu potvrdili nagađanja novinara da Vrkićev dolazak u državno odvjetništvo ima veze s Branimirom Glavašem.

Vrkić je naime nedavno prozvao utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša za ratno profiterstvo i uništavanje osječkih tvrtki tijekom privatizacije te pozvao nadležne institucije da provjere na koji način je Glavaš stekao kuće, stanove i poslovne prostore i da utvrde je li točno da je tajni vlasnik više osječkih tvrtki. Tada je ocijenio 'kako je krajnje vrijeme da nadležna tijela provedu postupak i to tako da u tim tijelima ne sjede Glavaševi ljudi, koji su i do sada tvrdili da je on u svemu čist, već da to trebaju učiniti neovisne institucije izvan Osijeka'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene