Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska bez Baranje, a Zagreb u Slavoniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal u hrvatskoj turističkoj zajednici! Nakon što je u promotivnom filmu s karte Hrvatske izbrisana Baranja, 'šlamperaju' HTZ-a nema kraja. Slavonci su ostali zatečeni novim 'biserima' na njihovim službenim stranicama.

Prema njima, Zagreb se nalazi u Slavoniji! Čelnici županije i tamošnje turističke zajednice danas su prozvali odgovorne za sramotnu promociju hrvatskog kontinentalnog turizma te pozvali premijera Sanadera da što prije posjeti ovaj kraj. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika studija Globalno bogatstvo još će rasti: Lani su četiri države posebno omastile brk, no što je s nejednakošću? Ilustracija - 4 Mala djela dobrote Korak bliže rješenju zagonetke: Jesu li ljudi prirodno velikodušni ili ih kultura u kojoj su odrasli ''tjera'' na pomoć?

Hrvatska bez Baranje, a Zagreb u Slavoniji! Stranice Hrvatske turističke zajednice zbunjuju i domicilno stanovništvo, a gdje neće strane turiste. Prema njima, Zagreb se nalazi u Slavoniji, regiji koju omeđuje rijeka - Mura! 

Predsjednica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdana Tuma-Pavlov izjavila je danas u Osijeku kako je krajnje vrijeme da se veći dio sredstava, koje Hrvatska turistička zajednica prikuplja u svim dijelovima Hrvatske, uloži u razvoj kontinentalnog turizma.

Reagirajući na slučaj promidženog filma HTZ-a "Mediteran, kakav je nekad bio", u kojem se prikazuje zemljopisna karta Hrvatske, na kojoj nema Baranje, Tuma-Pavlov je na konferenciji za novinare kazala kako je županijska TZ već ranije upućivala dopise HTZ-u, u kojima je izrazila neslaganje s takvim nazivom filma, smatrajući da u predstavljanju Hrvatske, kao turističke destinacije, nisu dovoljno iskorišteni potencijali kontinentalnog turizma.

Hrvatska je većim dijelom kontinentalna, a ne mediteranska zemlja, te smatramo da kroz promidžbene materijale i sudjelovanje na svjetskim sajmovima turizma, Hrvatsku trebamo predstavljati u cjelini, a ne samo dio turizma na Jadranu, dodala je.

Na novinarski upit zašto županijska TZ reagira na ovaj slučaj, više od tjedan dana nakon očitovanja župana Krešimira Bubala, kazala je kako su pričekali hoće li HTZ nešto poduzeti, a da su detaljnom analizom filma uočeni još neki propusti, primjerice da se Kopački rit svrstava u Slavoniju, a ne u Baranju te da se Lonjsko polje predstavlja kao dio Slavonije, iako se tamo ne nalazi.

Dodala je kako je župan Bubalo uputio poziv premijeru Ivi Sanaderu da posjeti Baranju i uvjeri se u postignuća u razvoju kontinentalnog turizma.

Direktor županijske TZ Antonio Sobol ocijenio je kako je "dobar dio grešaka HTZ-a rezultat činjenice da je njezin direktor Niko Bulić posljednji put posjetio ovu Županiju 1. prosinca 2004. godine", što kako, drži, "dovoljno govori", pa je i Buliću uputio poziv da posjeti ovo područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene