Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošle su se godine dogodila četiri ubojstva, i sva su razriješena.


Sigurnost u Osječko-baranjskoj županiji prošle je godine bila dobra, o čemu svjedoči manji broj kaznenih djela u odnosu prema 2013. godini, a i tzv. otkrivačka djelatnost je 87,3 posto, po čemu je, kako su u ponedjeljak izvijestili predstavnici osječko-baranjska Policijske uprave ta PU najuspješnija u Hrvatskoj.

Vezani članci Zatvoren kafić, ilustracija Policija o uhićenju vlasnice kafića kod Imotskog: "Željela u postaju otići u pidžami" U Osijeku pronađeno tijelo žene u kući - 8 U kući u Osijeku pronađeno tijelo žene, policija utvrđuje je li riječ o ubojstvu

Manji je broj razbojstava i teških krađa te prometnih nesreća i poginulih, teže i lakše ozlijeđenih osoba, izvijestili su u Osijeku predstavnici Policijske uprave. Glasognovornik Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare kako je prošle godine bilo 4239 kaznenih djela, što je 241 djelo manje nego godinu dana prije, a tzv. otkrivačka djelatnost je 87,3 posto, po čemu je, kako kaže, ta Policijska uprava najuspješnija u Hrvatskoj.

Prošle su se godine dogodila četiri ubojstva, i sva su razriješena, te 35 razbojstava, što je 38,6 posto manje nego 2013. godine, rekao je Premec i dodao kako je 19,8 posto manje kaznenih djela organiziranog kriminala.

Upozorenje policije svim vozačima

Istaknuo je kako je kaznenih djela vezanih uz zloporabu droga bilo 26,7 posto više te 56,5 posto više kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal, što u policiji objašnjavaju pojačanim radom na terenu i povećanom tzv. otkrivačkom djelatnošću.

Policijska uprava napominje da se u Osječko-baranjskoj županiji prošle godine dogodilo 1716 prometnih nesreća, što je 230 manje nego u 2013. godini. U prošlogodišnjim prometnim nesrećama poginulo je 13 osoba, što je 56,7 posto manje nego 2013. godine, kada ih je poginulo 30. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook