Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Proglašena elementarna šteta u medarstvu i ribnjačarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo proglasio je danas zbog šteta izazvanih sušom stanje elementarne nepogode u Županiji u ribnjačarstvu i medarstvu, gdje se štete procjenjuju na više od 22 milijuna kuna.

Stanje elementarne nepogode proglašeno je dopunom odluke od 3. kolovoza, kad je elementarna nepogoda u ovoj Županiji proglašena za sve poljoprivredne kulture, zasijane u proljeće, te za dugugodišnje nasade, povrtlarske i druge poljoprivredne kulture.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

U priopćenju se navodi kako su zbog neubičajeno visokih temperatura i suše te niska vodostaja Drave ribnjaci oskudijevali vodom te su nastale štete u proizvodnji ribe i riblje mlađi koje, po prvim izvješćima, dosežu oko šest milijuna kuna.

Dodaje se kako su zbog velike suše i visokih temperatura nastale štete i u pčelinjim zajednicama, kojih je u Županiji više od 38 tisuća, jer je proizvodnja meda po košnici smanjena za oko 50 posto, tako da šteta u toj djelatnosti doseže oko 16,7 milijuna kuna. 

Ukupne pak štete na ribnjacima i proizvodnji meda, po prvim priopćenjima, procjenjuju se na 22,7 milijuna kuna, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene