Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Podignuta optužnica za otmicu u odvjetničkom uredu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podignulo je nakon istrage optužnicu protiv Vitomira Tolja (50) zbog kažnjiva djela otmice što se dogodila 2. ožujka u uredu osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.

U priopćenju za javnost ŽDO navodi kako se okrivljenik tereti da je 2. ožujka, uporabom pištolja, u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića nezakonito zatočio njegova sina Vjenceslava Arambašića (1975.) i Osječanina Radenka Radosavljevića (52), koji se zatekao u
uredu, te od vlasnika ureda zatražio isplatu 18.500 eura, zaprijetivši da će inače ubiti oba zatočenika.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Pošto mu je Radosavljević, koji je u međuvremenu uspio pobjeći, donio traženi novac, okrivljenik je na slobodu pustio i oštećenika Vjenceslava Arambašića, te je nakon toga uhićen.

Protiv okrivljenika, koji se nalazi u osječkom zatvoru, predloženo je produljenje pritvora zbog, napominje ŽDO, opasnosti od ponavljanja kažnjiva djela i posebno teških okolnosti pod kojima je počinjeno.

Odvjetnik Radoslav Arambašić bio je prvi branitelj okrivljenice u tzv. slučaju "selotejp" Gordane Getoš-Magdić i jedan od svjedoka u istrazi u tome slučaju. 

Pošto je 3. travnja dao svoj iskaz, Arambašić se na javnom mjestu sastao s načelnikom osječko-baranjske Policijske
uprave Vladimirom Faberom, što su u PU objasnili njegovom željom da zahvali policiji na rješavanju otmice počinjene na štetu njegove obitelji.

Odvjetnici okrivljenog Branimira Glavaša zbog toga su optužili Fabera za utjecaj na svjedoke, a vijećnici HDSSB-a i HSP-a u Županijskoj skupštini najavili su inicijativu za Faberovim razrješenjem dužnosti načelnika PU-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene