Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podignulo je nakon istrage optužnicu protiv Vitomira Tolja (50) zbog kažnjiva djela otmice što se dogodila 2. ožujka u uredu osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.


U priopćenju za javnost ŽDO navodi kako se okrivljenik tereti da je 2. ožujka, uporabom pištolja, u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića nezakonito zatočio njegova sina Vjenceslava Arambašića (1975.) i Osječanina Radenka Radosavljevića (52), koji se zatekao u
uredu, te od vlasnika ureda zatražio isplatu 18.500 eura, zaprijetivši da će inače ubiti oba zatočenika.

Vezani članci Lisice, ilustracija "Skidao uroke" i liječio tegobe pa završio u istražnom zatvoru: Oštetio ljude za 116.000 kuna Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Podignuta još jedna optužnica za Agrokor: Todorića i još 22 osobe tereti se za malverzacije teške više od 17 milijardi kuna

Pošto mu je Radosavljević, koji je u međuvremenu uspio pobjeći, donio traženi novac, okrivljenik je na slobodu pustio i oštećenika Vjenceslava Arambašića, te je nakon toga uhićen.

Protiv okrivljenika, koji se nalazi u osječkom zatvoru, predloženo je produljenje pritvora zbog, napominje ŽDO, opasnosti od ponavljanja kažnjiva djela i posebno teških okolnosti pod kojima je počinjeno.

Odvjetnik Radoslav Arambašić bio je prvi branitelj okrivljenice u tzv. slučaju "selotejp" Gordane Getoš-Magdić i jedan od svjedoka u istrazi u tome slučaju. 

Pošto je 3. travnja dao svoj iskaz, Arambašić se na javnom mjestu sastao s načelnikom osječko-baranjske Policijske
uprave Vladimirom Faberom, što su u PU objasnili njegovom željom da zahvali policiji na rješavanju otmice počinjene na štetu njegove obitelji.

Odvjetnici okrivljenog Branimira Glavaša zbog toga su optužili Fabera za utjecaj na svjedoke, a vijećnici HDSSB-a i HSP-a u Županijskoj skupštini najavili su inicijativu za Faberovim razrješenjem dužnosti načelnika PU-a.