Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, preuzeo je u osječkoj Gradskoj upravi dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB).


I u Osijeku je obavljena primopredaja vlasti. Novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić je izjavio kako su on i dosadašnji čelnik grada Krešimir Bubalo potpisali zapisnik o primopredaji, te korektno i otvoreno razgovarali, dodavši kako je 'kampanja prošla priča, a buduća je da svi zajedno radimo u korist grada i građana'.

'Ne vidim nikakvog razloga da Bubalo i ja u budućnosti ne surađujemo, jer držim da nam svima treba dati šansu, onoliko koliko smo spremni raditi za svoj grad', poručio je Vrkić.

Vezani članci Plinski plamenik Smanjenje cijene neće svi osjetiti jednako: U ovom gradu stanovnici će od travnja uštedjeti samo tri kune na 100 prostornih metara plina Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna

>>Vrkić: Ova kampanja podigla je razinu političkog standarda

Bubalo je izvijestio kako se na računu grada nalazi nešto manje od 31 milijuna kuna, a da je, 'za razliku od dubioza, zatečenih prije četiri godine gradski sustav danas stabilan'.

Na konferenciji za medije, nakon primopredaje, Vrkić je pozvao 'sve one koji su s politikom došli, da mu stave mandate na stol', ne zbog toga da bi se bavio revanšizmom, već da bi mogao odabrati ljude s kojima želi provesti promjene, za koje je dobio izborni mandat. Ustvrdio je kako će biti prvi gradonačelnik koji se neće baviti politikom, već gospodarstvom i komunalnim problemima.

Predstavnici HDZ-a, HL-a te Nezavisnih lista Ante Đapića i Miroslava Šimića izrazili su spremnost da i ubuduće pomognu gradonačelniku Vrkiću, kako se u gradu ne bi dogodila samo smjena, nego i promjena vlasti te pokrenuo Osijek.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook