Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, preuzeo je u osječkoj Gradskoj upravi dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB).


I u Osijeku je obavljena primopredaja vlasti. Novi osječki gradonačelnik Ivica Vrkić je izjavio kako su on i dosadašnji čelnik grada Krešimir Bubalo potpisali zapisnik o primopredaji, te korektno i otvoreno razgovarali, dodavši kako je 'kampanja prošla priča, a buduća je da svi zajedno radimo u korist grada i građana'.

'Ne vidim nikakvog razloga da Bubalo i ja u budućnosti ne surađujemo, jer držim da nam svima treba dati šansu, onoliko koliko smo spremni raditi za svoj grad', poručio je Vrkić.

Vezani članci Slika nije dostupna Preokret u Osijeku: Ivan Vrkić srušio Bubala i postao novi osječki gradonačelnik! Slika nije dostupna Lokalni izbori u Osijeku: Do 16 sati glasovalo 31,78 posto birača

>>Vrkić: Ova kampanja podigla je razinu političkog standarda

Bubalo je izvijestio kako se na računu grada nalazi nešto manje od 31 milijuna kuna, a da je, 'za razliku od dubioza, zatečenih prije četiri godine gradski sustav danas stabilan'.

Na konferenciji za medije, nakon primopredaje, Vrkić je pozvao 'sve one koji su s politikom došli, da mu stave mandate na stol', ne zbog toga da bi se bavio revanšizmom, već da bi mogao odabrati ljude s kojima želi provesti promjene, za koje je dobio izborni mandat. Ustvrdio je kako će biti prvi gradonačelnik koji se neće baviti politikom, već gospodarstvom i komunalnim problemima.

Predstavnici HDZ-a, HL-a te Nezavisnih lista Ante Đapića i Miroslava Šimića izrazili su spremnost da i ubuduće pomognu gradonačelniku Vrkiću, kako se u gradu ne bi dogodila samo smjena, nego i promjena vlasti te pokrenuo Osijek.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook