Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan dala je ostavku na vijećničko mjesto u osječkome Gradskom vijeću te je otišla na bolovanje prije porođaja.


"Mislim da sam nakon naporne predizborne kampanje i za parlamentarne i lokalne izbore zaslužila otići na redovno trudničko bolovanje", izjavila je  Biljana Borzan.

Vezani članci Slika nije dostupna Gradonačelnik Bubalo opovrgava optužbe SDP-a Slika nije dostupna Polančec odbacio optužbe da Vlada nije reagirala na rast cijena i inflacije

Dodala je kako je ušla u deveti mjesec trudnoće te da joj je odmor i te kako potreban.

Dogovori između HDSSB-a i osječkoga SDP-a vezani za predsjedničko konstituiranje Gradskoga vijeća teku, rekla je, dodajući kako njezina ostavka "nema nikakve veze sa špekulacijama da je otišla jer se HDSSB povezuje s Branimirom Glavašem".

O tome tko će ju zamijeniti na mjestu vijećnika odlučit će vodstvo osječkoga SDP-a.

Ne znači da osoba koja je na listi iza mene mora biti sljedeći SDP-ov vijećnik, rekla je Biljana Borzan, dodajući da će se ipak najprije razgovarati s Jadrankom Blaško, koja je sljedeća na listi.

Također je izjavila kako ne bi bilo korektno prema HDSSB-u, s kojim dogovaraju konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća, najavljenu za 27. prosinca, da zbog svojega stanja ne dođe na tu sjednicu.