Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetan i uspješan

Organizira najvažniji dan u životu mladenaca i otkriva sve detalje „vjenčanja iza kulisa“

Rene Marincel
Rene Marincel Nova Studio
Aktualno Galerija Rene Marincel Rene Marincel Foto: Nova Studio Marincel Marincel Foto: Nova Studio Marincel sala Marincel sala Foto: Nova Studio +0 Marincel sala Galerija 1/4 >>
S 22 godine Rene Marincel je postao organizator evenata na imanju Marincel u Zagrebu. Kako se najčešće tamo održavaju vjenčanja, s nama je podijelio kako izgleda svadbeni dan iza kulisa i kako se on nosi s odgovornošću koju mu je otac povjerio. Uz realizaciju svih želja mladenaca za najbitniji dan u životu, mladom poduzetniku cilj je steći i diplomu. Trenutačno završava treću godinu na Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

 

Danas 27-godišnjak, Rene Marincel, 2013. preuzeo je očev posao. S organizacijom vjenčanja, gala večera, domjenaka, koncerta i team buildinga već je odavno upoznat. Poduzetnički duh naslijedio je od oca koji se ovim poslom počeo baviti još 80-ih godina. Kako je od malena imao puni uvid u poslovanje, želja mu je bila nastaviti s obiteljskim poslom. Osim uhodane 'politike poslovanja' Rene se morao suočiti s novim trendovima, čestim i naglim promjenama na tržištu, ali i odgovornošću koju ima organizator najbitnijeg dana u životu mladenaca.

„Jako je stresno iako nakon ovoliko godina imamo veliko iskustvo. Zadužen sam za poseban dan koji će mladencima ostati zauvijek u sjećanju i taj dan ne smije ništa krenuti po zlu. Sve mora biti kako smo se dogovorili, čak i bolje od toga. Nemamo prostora za nikakve greške“, kaže Rene.

Rene Marincel Marincel Foto: Nova Studio

Iako je svoje prve sastanke s mladencima i drugim klijentima obavljao već u dobi od 22 godine kaže kako njegova starosna dob nikada nije bila tema razgovora. Svakom je izazovu prionuo odgovorno i staloženo pa do neugodnih situacija nikada nije ni došlo.

U Reneovom opisu posla, osim same organizacije eventa, su i kreiranje planova za daljnja ulaganja na imanju, brandiranje poslovanja i suradnja s različitim timovima ljudi. Gotovo svakog vikenda surađuje s cateringom, tehničarima rasvjete, cvjećarima i bendovima koji se izmijenjuju. To mu ne stvara problem, kaže, a najviše uživa raditi s kreativnim ljudima.

Njegova puna odgovornost je da sve prođe kako treba. Jedna od izazovnih situacija u kojoj se našao je i krojenje vjenčanice. Iako nije krojač morao je na brzinu izmisliti rješenje mladenkinog problema. Ponekad se dogode i nepredviđene situacije poput one u kojoj bend zaboravi doći na svadbenu večeru. Takve i niz sličnih situacija Rene je rješavao mnogo puta. Uz sposobnosti brze reakcije potrebne su mu i dobre komunikacijske vještine s kojima će uvjeriti klijenta da će sve biti u redu – jer na kraju tako zaista i bude.

Rene Marincel Marincel sala Foto: Nova Studio

Iako je Rene odabrao svoj poduzetnički put, nije zanemario formalno obrazovanje. Prije tri godine upisao je Veleučilište Baltazar Zaprešić s kojeg znanja danas svakodnevno primjenjuje u poslovanju.
„Odlučio sam se za studij Poslovne ekonomije i financija, najviše po preporuci svojih dobrih prijatelja koji su bili jako zadovoljni. Meni je bilo bitno da mogu uklopiti posao i studiranje i s tim sam se ugodno iznenadio“.

Svoje poslovanje, u bližoj budućnosti, planira proširiti i na sportsko – rekreacijski program na imanju. Ulazak u poduzetničke vode Rene bi preporučio svim mladim ljudima. Smatra kako će kreativnost, hrabrost i mnogo volje rezultirati uspjehom. Treba ponekad i mali faktor sreće, tvrdi, međutim sve se može kad se hoće.

Pročitajte i ovo Sve skuplja vjenčanja - 1 LJUBAV IMA CIJENU Mladenci na mukama, ulazak u brak sve više prazni novčanike: Pogledajte koliko su poskupjele svadbe Jurica Protić ugostitelji nezadovoljni Svadbe za uporne, hrabre i one koji se pod svaku cijenu žele oženiti: "Ovo je Pirova pobjeda"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene