Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Sabo

'Organizacija Povorke sjećanja bila je besprijekorna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija središnjeg komemorativnog obilježavnja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je 18. studenoga obilježena 21. obljetnica sloma obrane Grada Vukovara u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na taj grad, bila je besprijekorna, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Prema njegovim riječima, po nekim pretpostavkama, u Vukovaru se 18. studenoga okupilo više od 100.000 građana i domoljuba iz svih dijelova Hrvatske, što je gotovo kao 'četiri Vukovara', a unatoč tomu, sve službe su funkcionirale. Pohvale za organizaciju pristigle su s mnogih strana, pa i iz protokola predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA IZBORE KAO NEZAVISNI Sabo se oglasio nakon isključenja iz SDP-a: "Ovo što se događa nazvao bih dijeljenjem ratnog plijena" Željko Sabo "Svakako ću ići kao nezavisni" SDP predlaže izbacivanje Sabe iz stranke nakon nominacije za lokalne izbore, on poručuje: "Želim reći kolegama što se točno dogodilo"

'Zahvaljujem svima na besprijekornoj organizaciji, a sudionicima na uzornom ponašanju i činjenici da se izbjegla bilo kakva politizacija obljetnice vukovarske tragedije', kazao je Sabo.

>> Sabo: Obljetnica stradanja Vukovara ujedinila Hrvatsku

Na pitanje o organizacijskim troškovima ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, čije obilježavanje pod sloganom 'Vukovaru - ime sveto' traje od 10. do 24. studenoga, Sabo je rekao kako se 'računi još uvijek prikupljaju' te podsjetio da je organizacija prošlogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja koštala 560.000 kuna.

'Od Ministarstva branitelja dobili smo za ovu godinu 100.000 kuna, a i Vlada je obećala da će sufinancirati dio troškova, pa ćemo vidjeti', rekao je gradonačelnik.

Sabo je rekao kako njegov poziv generalu Anti Gotovini da posjeti Vukovar, koji mu je uputio odmah nakon izricanja oslobađajuće presude u Haagu, i dalje stoji, te da je na generalu da sam odluči kada mu je najprihvatljivije to učiniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene