Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došlo gotovo 100.000 ljudi

Sabo: Obljetnica stradanja Vukovara ujedinila Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je da je jučerašnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 21. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu bio veličanstven događaj koji je u Vukovaru okupio i ujednio cijelu Hrvatsku.

Vukovar ima oko 28.000 stanovnika, a jučer je, po realnoj procjeni, u njemu bilo gotovo 100.000 ljudi, što je četiri puta više od broja stanovnika, rekao je gradonačelnik grada Željko Sabo i dodao: "Zamislite da u Zagreb, koji ima oko 800.000 stanovnika, dođe na jedan dan oko tri milijuna ljudi i da nešto organizirate."

Po njegovim riječima, obilježavanja obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskog ratu prošlo je besprijekorno i bez ijednoga i najmanjeg izgreda.

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

>> 'Za mene su svi Vukovarci pravi SPARTANCI...'

"Bilo je veličanstveno i želim zahvaliti svima onima koji su u ove dane došli u Vukovar što su poštovali Kolonu sjećanja i uspomene u povodu naše obljetnice", rekao je Sabo i pozvao građane Hrvatske da telefonskim pozivom na broj 060 90 81 daju svoj prilog za stipendiranje vukovarskih studenata.

Komemorativnim programom "Vukovaru - ime sveto" u tom je gradu jučer obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu u spomen na 18. studenoga 1991., kada je nakon gotovo tromjesečne opsade slomljena obrana Vukovara.

Po podacima policije, u Koloni sjećanja, kojom su sudionici prošli od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata, a među kojima su bili i najviši predstavnici državne vlasti, bilo je više od 50.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene