Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se izbori

Oporba u problemima, dobre vijesti za Plenkovića: "Sve ovo puno više sliči na raspadanje nego na zbijanje redova"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Galerija 1/4 >>
Iz Splita u Zagreb danas je stigao šef Centra, opcije koja se izvjesno politički raspada. Posljednji udarac dala je Dalija Orešković. No Puljak ne odustaje, kreće u pripreme za izbornu godinu uz slogan "Ili HDZ ili Hrvatska". Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković te Hrvoje Krešić koji je dao komentar o stanju oporbe.

Izborna godina se bliži pa je stranka Centar na izvanrednoj skupštini odlučila ulaštiti tehnikalije. Ne diraju ih niti košarica Dalije Orešković niti brojne afere koje se vežu uz njihovu stranku, a koje dobro drmaju Split. Kažu, pripremaju se za izbornu godinu, i to uz slogan "Ili HDZ ili Hrvatska".

Pročitajte i ovo Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 16 umjetnica najavila tužbu Pernar izazvao šokantni incident na Tihoj misi: "Moje grudi su moje grudi". Oglasio se na mrežama: "Ljevičarka je u panici"

"70 posto građana Hrvatske želi Hrvatsku bez HDZ, pitamo se pitanje je li to moguće. Mi mislimo da je to moguće da to nije lako mi smo to napravili i znamo kako se to radi u Splitu", rekao je predjsednik stranke Ivica Puljak. No način na koji se radi u Splitu, ne odgovara svima od centra na lijevo.

"Ono što se mi uvijek trudimo je dati sve od sebe i najbolje od sebe, da implementiramo svoj program da ga provodimo i da ljudi nam povjeruju da zaista možemo mijenjati hrvatsku", objasnio je Puljak.

Pročitajte i ovo Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 20 prva subota u mjesecu VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci klečali u centru Zagreba i molili za žensku čednost: Pred njih je stala žena s krvavim nogama

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je oporbu u studiju Dnevnika. "Teško se Puljak može nadati nekakvom ozbiljnijem partnerstvu, manevarski prostor mu je poprilično uzak, vidimo da na ljevici nema baš puno razumijevanja za centar. Sam Puljak će reći da on neće koalirati s desnim strankama tako da mu ostaje traženje nekog partnerstva u centru i tu je sužen prostor, jer recimo HSLS, jedna od najstarijih stranaka centra je dio vladajuće većine."

Pročitajte i ovo Ilustracija "zaradili" više od pola milijuna eura Policija i USKOK otkrili detalje velike akcije: 20 osoba osumnjičeno za preprodaju stotina kilograma droge

"Ne znamo još što se događa, jer su vrlo brzo nakon osnutka utihnuli okupljeni oko župana Kninsko-šibenskog županije i njegove stranke tako da sve ovo što se zapravo događalo danas i što se općenito u nekoliko zadnjih mjeseci događa, puno više liči na raspadanje nego na zbijanje redova. U konačnici znamo da nakon ovakvog razlaza jednog dijela stranke, drugog dijela stranke, nekih prijašnjih partnera, teško da možemo očekivati lijepe tonove pune razumijevanja između Dalije Orešković i bračnog para Puljak koji su donedavno, dakle Marijana Puljak, bili i u istom saborskom klubu. Tako da nisam baš siguran da, ako nastave ovako imaju velika očekivanja uoči parlamentarnih izbora."

Dobre vijesti za predsjednika 

"Za Andreja Plenkovića to znači jednim dobrim dijelom miran san. Dakle, ako se oporba u ovom trenutku ne može konsolidirati, ako ne mogu prilično jasno rasporediti svoje adute po izbornim jedinicama, zacrtati sebi kako će napadati, međusobno se dobro koordinirati, to je sve za Andreja Plenkovića jako dobra vijest. Tim više ako pojedinci iz oporbe ostavljaju dojam da padaju na istim onim stvarima za koje su kritizirali HDZ. Dakle, ako padaju na nepotizmu, na netransparentnosti kao što će netko reći da je slučaj sa Splitom i s Ivicom Puljkom."

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci s oduzetih uređaja Otkriveno kako su Putin i Robin Hood dogovarali krijumčarenje droge: "180.000 eura za žbunje? Dozovi se pameti, molim te"

"Reći će da ono što sada slijedi nije baš pametno s obzirom na koalicije koje su do sada pokušavale stranke u kojem su do sad bili, Možemo u Zagrebu također ostavlja dojam da imaju problema sa snalaženjem iako su već dvije godine na vlasti, da imaju problema s upravljanjem velikim sustavom, sve to skupa su za Andreja Plenkovića dosta dobre vijesti."

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene