Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije želio pred kamere

Općina Kistanje vodio načelnik s prebivalištem u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općina Kistanje kraj Knina ostala je bez načelnika. Zbog ostvarivanja stanarskog prava prebivalište je sredinom studenog u tajnosti prebacio u Zadar. Istodobno je nastavio voditi općinu u kojoj formalno nije živio.

Načelnička funkcija Slobodana Rončevića postoji još samo na internetskim stranicama Kistanja. U promjenu prebivališta oporbeni HDZ-ovi vijećnici posumnjali su nakon parlamentarnih izbora. SDSS-ovog načelnika nije bilo na biračkom popisu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega Davor Posilović Odbio alkotest Iz službe udaljen jedan od vodećih ljudi zagrebačke policije: Krivudao po cesti kod Zaprešića

Otkriveno je da je prebivalište odjavio još 15. studenog. Prema Zakonu, tog je dana izgubio mandat. Bivši čelni čovjek Kistanja Slobodan Rončević pred kamere nije htio. Kratko je tek poručio kako više ne obnaša dužnost načelnika.

U ožujku će mještani na prijevremene izbore. Zbog nenadanih troškova, jedna od najsiromašnijih hrvatskih općina morat će odustati i od nekih projekata. 'To su državne ceste, vode, tako. To više od 100 tisuća kuna neće biti, ali je to za nas jako puno', rekao je Marijan Poturović, pročelnik Općine Kistanje.

Dio mještana priprema i prijavu Državnom odvjetništvu, čiju reakciju očekuju što prije.
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene