Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općina Kistanje kraj Knina ostala je bez načelnika. Zbog ostvarivanja stanarskog prava prebivalište je sredinom studenog u tajnosti prebacio u Zadar. Istodobno je nastavio voditi općinu u kojoj formalno nije živio.


Načelnička funkcija Slobodana Rončevića postoji još samo na internetskim stranicama Kistanja. U promjenu prebivališta oporbeni HDZ-ovi vijećnici posumnjali su nakon parlamentarnih izbora. SDSS-ovog načelnika nije bilo na biračkom popisu.

Vezani članci Varivode: Komemoracija za srpske civile ubijene nakon akcije Oluja (Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Komemoracija za srpske žrtve ubijene nakon Oluje u Varivodama i Gošiću Vatrogasci uz pomoć stanovništva obranili kuće od požara kod Kistanja (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell) Požar na Biokovu se i dalje širi, situacija nešto bolje na šibenskom i zadarskom području

Otkriveno je da je prebivalište odjavio još 15. studenog. Prema Zakonu, tog je dana izgubio mandat. Bivši čelni čovjek Kistanja Slobodan Rončević pred kamere nije htio. Kratko je tek poručio kako više ne obnaša dužnost načelnika.

U ožujku će mještani na prijevremene izbore. Zbog nenadanih troškova, jedna od najsiromašnijih hrvatskih općina morat će odustati i od nekih projekata. 'To su državne ceste, vode, tako. To više od 100 tisuća kuna neće biti, ali je to za nas jako puno', rekao je Marijan Poturović, pročelnik Općine Kistanje.

Dio mještana priprema i prijavu Državnom odvjetništvu, čiju reakciju očekuju što prije.