Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Po svim parametrima Hrvatska treba biti dio Europske unije i ne bi bilo dobro da kao mala zemlja ostane izvan takve velike asocijacije', poručuje Opačić.


Po svim parametrima Hrvatska treba biti dio Europske unije i ne bi bilo dobro da kao mala zemlja ostane izvan takve velike asocijacije, poručila je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić te izrazila uvjerenje da će 22. siječnja na referendumu većina građana dati potporu ulasku Hrvatske u EU.

Na upit novinara u Vukovaru kako komentira današnji skup u Zagrebu 'Vijeća za Hrvatsku - Ne u EU', rekla je: 'U svim zemljama koje su ulazile u EU dio ljudi bio je protiv tog ulaska' i dodala da svatko ima pravo na svoje mišljenje. No izrazila je uvjerenje da će 22. siječnja na referendumu većina građana dati potporu ulasku Hrvatske u EU.

Vezani članci Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati s Vladom žele razgovarati samo o jednom - datumu održavanja referenduma, a spremni su i ako ga Ustavni sud odbaci Slika nije dostupna Cipras okrenuo leđa EU i najavio referendum

Osvrnula se Opačić i na socijalne naknade. Kaže, njih nova Vlada neće smanjivati, ali će se uvesti red u sustav. Ključni je problem baza podataka korisnika socijalne pomoći koja se nalazi u rukama privatnih IT tvrtki. Država privatnicima skupo plaća održavanje sustava, a podaci o korisnicima nisu usklađeni i dostupni svim državnim institucijama. Na taj način moguće su brojne zlouporabe korištenja socijalne pomoći.

'To je po meni apsolutno nakaradno u sustavu. To mora biti vlasništvo države i to su naši sljedeći razgovori u kojima ćemo tražiti da se baza podataka učini dostupna svim državnim institucijama', rekla je ministrica Opačić. (A.M./Hina)