Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šprem o prozivkama

'Ono što je trebao biti istinski simbol na Bleiburgu, pretvorio se u loš simbol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem odbacio je prozivke da se vladajuća koalicija, ukidanjem pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom na Bleiburgu, izbjegava pokloniti žrtvama Križnog puta.

Žrtvama Križnog puta, rekao je, odavat će počast na mjestima gdje ih je bilo najviše. 'Onaj simbol koji je nažalost namjeravao biti istinski simbol na Bleiburgu pretvorio se u loš simbol. Osobno ću sa svojim kolegama raditi na tome da pomognemo da se Hrvatska i duhovno obnovi, da postignemo što više jedinstva i zajedništva u Hrvatskoj, to je naš cilj', izjavio je Šprem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna austrija osnovala povjerenstvo Zabranjuje li se komemoracija na Bleiburgu? "Obilježavanje kakvo je bilo do 2019. godine vjerojatno neće biti prihvatljivo" Slika nije dostupna POLOŽENI VIJENCI Na Mirogoju odana počast žrtvama bleiburške tragedije i Križnog puta

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene