Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTAVIT ĆE SE TESTIRANJE

Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku do daljnjega se ne preporučuje kupanje zbog kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica došlo je do onečišćenja fekalijama, izvijestili su iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša.

''Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 10. lipnja 2021., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku, uzorkovanog 9. 6. 2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli'', napisali su.

Pročitajte i ovo Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Donesena odluka USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "U bolnici su bili u šoku" Jezivo iskustvo mlade majke s hitne u Grubišnom Polju: "Beba mi je zamalo umrla. Liječnica dijete nije ni pogledala, izišla je iz saniteta i zapalila cigaretu"

Također, o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, a kupačima se ne preporučuje kupanje do daljnjih obavijesti.

Testiranja će se ponavljati sve do prestanka onečišćenja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene