Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dana 01. ožujka u poslijepodnevnim satima olujno nevrijeme zahvatilo je područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Varaždinske i Karlovačke županije.


Na području svih županija jak vjetar prouzročio je mnoge kvarove na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži, te je dolazilo do prekida u opskrbi električnom energijom, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. 

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio"

Na neke prometnice bila su srušena stabla ili grane sa stabala, ili je jak vjetar nanio limove, daske i druge predmete na kolnik, zbog čega je bilo manjih poteškoća u prometu.

>> Video: Snažno nevrijeme poharalo Europu, poginulo osam osoba 

U Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su i oštećenja krovova kuća.
Po prestanku vjetra nadležne ekipe su krenule na sanaciju oštećenja i većina kvarova je do večernjih sati otklonjena.
Prema izvješćima s pogođenih područja, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Istovremeno, olujno nevrijeme s vjetrovima koji su puhali i do 200 kilometara na sat, pogodilo je zapad Europe, a život je izgubilo najmanje deset osoba.