Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Snažno nevrijeme poharalo Europu, poginulo najmanje 10 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset ljudi u u Njemačkoj, Austriji i Češkoj izgubilo je živote od posljedica oluje Emme koja je u subotu pogodila nekoliko europskih zemalja uz vjetrove koji su puhali brzinom i do 200 kilometara na sat.

U sjevernom predgrađu Praga, Libeznicama, poginula je 11-godišnja djevojčica kada se na nju srušilo drvo. Nedaleko od glavnog češkog grada poginuo je 80-godišnji starac kojega je pogodio metalni komad s krova kuće.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

U Austriji su poginule četiri osobe, među njima dvoje njemačkih turista koji su zimovali u Tirolu. U Njemačkoj su poginule dvije osobe od kojih jedan muškarac na čiji se automobil srušilo stablo.

Brzina vjetra u bavarskim Alpama na planini Wendelstein dosezala je i do 220 km/h, u austrijskim Alpama vjetar je puhao brzinom od 190 km/h, a u Češkoj brzinom od oko 140 km/h.

Osim u spomenute tri zemlje Emma je poharala i Nizozemsku, Belgiju te istočnu Francusku. U Njemačkoj se, prema procjenama vlasti, štete računaju u desecima milijuna eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene