Ministar prometa Oleg Butković obišao je radove na novom putničkom terminalu zagrebačke zračne luke.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak ujutro obišao je radove na novom putničkom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb.

Vezani članci Oleg Butković Butković o odluci Povjerenstva: "Uvečer ne jedem puno, alkohol ne koristim tako da to malo što sam gricnuo je daleko manje od tih 500 kuna" Probijen tunel Komorjak 05 Probijen tunel Komorjak zbog kojeg su stanovnici Omiša ostali u šoku: Otkriveno i kolika je šteta nakon miniranja

Novinarima je komentirao plan prema kojem bi mirovinski fondovi pomogli u izvlačenju HAC-a i AC Rijeka-Zagreb iz dužničkog ropstva. Radi se o mogućnosti da mirovinski fonovi sudjeluju u spašavanju autocesta kroz obveznice i dokapitalizaciju.

Butković je poručio da se o tome još treba razgovarati, kao i da je to svakako jedna od opcija te da mirovinci tu trebaju biti partner vlade. No, još jednom je naglasio da će se o svemu razgovarati.

Rekao je i da bi se sutra trebao sastati s kineskim investitorima vezano za Luku Rijeka i projekt nizinske pruge.

U Hrvatsku je naime došao Ning Jizhe, drugi čovjek Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine (NDRC). Kinezi su zainteresirani za izgradnju kontejnerskog terminala na Krku te dvokolosiječne pruge od Rijeke do Zagreba.

Butković je poručio da će se sve skupa još sagledavati. Izaslantsvo NDCR-a već je primio premijer Tihomir Orešković.

Butković je komentirao i predlaganje Milijana Brkića za ministra branitelja rekavši da zna da se radi o velikom radniku koji ima iskustvo u stranci.