Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministar branitelja

Karamarkova desna ruka: Od MUP-a, preko SOA-e do HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miliian Brkić svoju je karijeru započeo u MUP-u da bi potom prešao u SOA-u pa i u ravnateljstvo policije. Sada je glavni tajnik HDZ-a, a kako stvari stoje i novi ministar branitelja.

Milijan Brkić trenutno je glavni tajnik HDZ-a i Karamarkova desna ruka. Rođen je 1970. u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić zaražen koronavirusom, hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici Slika nije dostupna Našao novi posao Plenković o Milijanu Brkiću: "Mi nikoga ne izbacujemo, jedino ako nije jako čudan."

Od osme godine s obitelji živi u Zagrebu. 1991. godine postao je član specijalne jedinice MUP-a, u kojoj je napredovao do čina vrhovnog zapovjednika. U MUP-u je radio do 2001.

2005. godine počeo je raditi u SOA-i te je uskoro postao prvi čovjek te agencije u Zagrebu. Dok je Tomislav Karamarko bio ministar unutarnjih poslova, Brkić je bio zamjenik tadašnjeg ravnatelja policije Vladimira Fabera. Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić je postao u svibnju 2012., nakon što je Karamarko izabran za predsjednika stranke.

Od formiranja nove Vlade aktivno je sudjelovao na sjednicama Vijeća za suradnju, na kojima su se usuglašava imena zamjenika i pomoćnika ministara.

Tri tjedna nakon što je Mijo Crnoja podnio ostavku HDZ je dao svoj prijedlog za novog ministra branitelja - Milijana Brkića.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene