Toplinski val (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Toplinski val (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.


Osvježenje koje je donio prelazak hladne fronte preko naših krajeva nažalost neće dugo trajati. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.

Vezani članci Slika nije dostupna Kako na vas utječu ove vrućine? Slika nije dostupna U Dubrovniku u 2 UJUTRO 31 Celzijus, u Splitu 28!

Prva će mu na udaru biti Dalmacija, koju je i osvježenje najmanje dotaknulo, pa će tako već od ponedjeljka na potezu od Splita do Dubrovnika opasnost od toplinskog vala biti velika, dok će ostatak zemlje u ponedjeljak i utorak biti u "zelenom".

Vrućina će, međutim, već od srijede ponovno zavladati cijelom zemljom, a najgore će biti, po prognozama DHMZ-a, u četvrtak, 10. kolovoza, kad će ponovno cijela Hrvatska biti u "crvenom", uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala.

Na pomolu novi toplinski val (Foto: DHMZ)
Na pomolu novi toplinski val (Foto: DHMZ)

Dan kasnije "crvenit" će se još samo Slavonija i jug Dalmacije, dok bi ostatak zemlje trebao ipak ući u okvire nešto uobičajenijih ljetnih temperatura, ali uz pokoje nevrijeme.