Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.


Osvježenje koje je donio prelazak hladne fronte preko naših krajeva nažalost neće dugo trajati. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.

Vezani članci Toplinski val, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Stiže toplinski val: Uskoro ćemo se pržiti na visokim temperaturama, evo kako si možete olakšati Plaža u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Toplinski val stiže u Hrvatsku, u ova četiri grada bit će najgore

Prva će mu na udaru biti Dalmacija, koju je i osvježenje najmanje dotaknulo, pa će tako već od ponedjeljka na potezu od Splita do Dubrovnika opasnost od toplinskog vala biti velika, dok će ostatak zemlje u ponedjeljak i utorak biti u "zelenom".

Vrućina će, međutim, već od srijede ponovno zavladati cijelom zemljom, a najgore će biti, po prognozama DHMZ-a, u četvrtak, 10. kolovoza, kad će ponovno cijela Hrvatska biti u "crvenom", uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala.

Dan kasnije "crvenit" će se još samo Slavonija i jug Dalmacije, dok bi ostatak zemlje trebao ipak ući u okvire nešto uobičajenijih ljetnih temperatura, ali uz pokoje nevrijeme.