Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZORENJE DHMZ-a

Stiže novi toplinski val za cijelu zemlju, doznajte kad će biti najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.

Osvježenje koje je donio prelazak hladne fronte preko naših krajeva nažalost neće dugo trajati. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vruće ljeto Vrhunac toplinskog vala: Meteoalarm u crvenom za čak pet regija, pogledajte što nas čeka Ilustracija Stiže vikend Spas od toplinskog vala mnogi će potražiti na plaži: Hoće li se uspjeti rashladiti otkrivaju temperature mora

Prva će mu na udaru biti Dalmacija, koju je i osvježenje najmanje dotaknulo, pa će tako već od ponedjeljka na potezu od Splita do Dubrovnika opasnost od toplinskog vala biti velika, dok će ostatak zemlje u ponedjeljak i utorak biti u "zelenom".

Vrućina će, međutim, već od srijede ponovno zavladati cijelom zemljom, a najgore će biti, po prognozama DHMZ-a, u četvrtak, 10. kolovoza, kad će ponovno cijela Hrvatska biti u "crvenom", uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala.

Dan kasnije "crvenit" će se još samo Slavonija i jug Dalmacije, dok bi ostatak zemlje trebao ipak ući u okvire nešto uobičajenijih ljetnih temperatura, ali uz pokoje nevrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene