Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Linića odlazi iz Hrvatske

Ogorčeni poduzetnik: Ovo je krađa novca koji nije državni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj komentara i reakcija izazvala je priča poznatog zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Prpića koji je na svom Facebook profilu objavio da zbog ministra Linića odlazi iz Hrvatske.

Prpić tvrdi da mu je porezna uprava namjerno poslala inspekciju i pronašla prekršaj za koji uopće nije kriv i to samo zato jer je tražio povrat poreza. Prpić uvjerava i kako je to, zapravo, uobičajena praksa Porezne uprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Slika nije dostupna Proračun oštećen za 11,8 milijuna kn Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

"Inspektor je bio rekao da nam nešto mora naći, da ne može natrag bez da nam nešto ne nađe i zaključio je da su računi jednog našeg dobavljača neispravni da mi nismo imali pravo na povrat poreza", ističe Prpić.

FOTO Slab odaziv na prosvjed 'Otpor sistemu', uhićeno nekoliko prosvjednika

Porezna uprava oglasila se priopćenjem u kojem stoji kako je Prpić prekršio zakon o porezu na dodanu vrijednost. "Utvrđeno je da računi ne sadrže sve propisane elemente (ime i osobni identifikacijski broj poduzetnika koji je obavio uslugu) te je na istima bio iskazan matični broj obrta, umjesto obaveznog osobnog identifikacijskog broja", stoji u njihovom priopćenju.

Prpiću su u međuvremenu blokirana sredstva na računu, a morao je i platiti desetak tisuća kuna kamata. Poreznu optužuje da namjerno traži pogreške kako država ne bi morala vraćati preplaćeni porez. U komentarima na internetu mu zamjeraju što je ranije hvalio ministra Linića, a kada se on našao u problemu, okreće priču.

"Ja sam ga hvalio i danas ga hvalim za fiskalnu blagajnu jer je vrlo bitno da je tržišna utakmica jednaka za sve. Ovo nije uvođenje reda. Ovo je krađa novca koji nije državni", smatra Prpić.

Prpić će zbog ovakve pravne nesigurnosti svojh pet tvrtki prodati ili preseliti u inozemstvo. U Hrvatskoj, poručuje, više neće osnovati nijednu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene