Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Župnik Župe Marije Pomoćnice u međimurskom Strahonincu od župljana je posuđivao novac koji nije vraćao. Nakon što je priča dospjela u medije, svećenik je novac ipak vratio, a na nedjeljnoj misi ispričao se svim župljanima.


Oko cijelog slučaja oglasila se i Varaždinska biskupija iz koje smo dobili izjavu župnika Branka Sajkovića. 

Vezani članci Tomislav Baotić - 3 Šef humanitarne udruge potrošio novac na kocku, drogu i ku*ve: ''Pa, je l' ima srca ikakvog uopće, je l' ima kamen u sebi..." Šef humanitarne udruge potrošio novac od dobrotvorne akcije - 5 Šef humanitarne udruge spiskao novac od dobrotvorne akcije: ''Da, potrošio sam ga na kocku, drogu i ku*ve''

"Poštovani, prije svega želim izraziti žaljenje zbog situacije u kojoj sam se našao i u koju sam uvukao i druge ljude. Bio sam žrtva prijevare, nedovoljno oprezan i razborit. Imao sam najbolje namjere drugome pomoći, a u svemu tome došlo je do neželjenih posljedica i izazvane su negativne reakcije. Ne želim nikome ostati dužan. Posuđeni novac vratio sam svima do kojih sam mogao doći, a druge sam kontaktirao i za njih je novac pripremljen i mogu im ga odmah predati. Dugove sam podmirio svojom osobnom imovinom.

Na kraju, žao mi je što sam mnoge doveo u neugodni položaj, osobito svoje suradnike, prijatelje i župljane. Ispričavam se svima čije sam povjerenje iznevjerio i narušeno povjerenje trudit ću se vratiti čestitim životom", stoji u izjavi.