Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je održana svečana promocija 11. generacije prvostupnika veleučilišta VERN.


Diplomante i njihove goste prigodnim je govorom pozdravio prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić, te predstavnici VERN-ovog akademskog i poslovnog sektora.

Vezani članci Slika nije dostupna Mislav Bago održao predavanje studentima VERN'-a Slika nije dostupna Goran Radman o razrješenju: Moja smjena mogla bi imati ozbiljne posljedice za Hrvatsku

Ove je godine svoje diplome primila do sada najbrojnija generacija prvostupnika, oko 400 diplomanata veleučilišta VERN, kojima su se pridružile i kolege s prijediplomskog stručnog studija Novinarstvo, Visoke novinarske škole, koji se od ove godine izvodi kao jedan od studija na VERN-u.

"Imamo najveću generaciju ove godine prvostupnika. Da smo mi nezadovoljni i da su oni nezadovoljni ne bi bilo toliko prvostupnika. Ali da smo zadovoljni statusom, nismo. Oni ne uživaju ravnopravni status sa studentima javnih sveučilišta i mi pokušavamo sa svoje strane podržati napore da se njihov status u potpunosti izjednači. Najosnovnija diskriminacija je da oni moraju za naš studij plaćati,a da pritom od države nemaju nikakvo prepoznavanje da su oni već uložili u javno obrazovanje i da imaju pravo na nekakvu kompenzaciju. Njihovi roditelji su već dali za javno obrazovanje. Mi mislimo da to nije ispravno", rekao je reporteru Dnevnika Nove TV dekan VERN-a Goran Radman.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.