Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Održana posebna emisija Nove TV povodom izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanjima IRI-ja samo šest stranaka prelazi izborni prag. Predstavnike svih šest stranaka ugostila je Mirjana Hrga u emisiji povodom izbora 2007. Snimku emisije možete pogledati u video prilogu.

Gosti u emisiji bili su pet predsjednika stranaka, Zoran Milanović (SDP), Anto Đapić (HSP), Josip Friščić (HSS), Vesna Pusić (HNS), Vladimir Jordan (HSU), a HDZ je predstavljao Gordan Jandroković.

S obzirom na to da su u emisiju došli predsjednici pet stranaka, a izostao je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, etnolog Sandi Blagonić tvrdi da je to svojevrsna poruka koju predsjednik HDZ-a šalje.

Na pitanje Zoranu Milanoviću, živcira li ga ignoriranje političkog rivala (Ive Sanadera), Milanović je odgovorio da je 'živciranje riječ koja se ne smije ni razmatrati u kampanji', te da je on tu iz respekta prema svojim kolegama.

>> Mediana: 66,7 posto birača sigurno će izaći na izbore

>> Kampanja vrijedna 100 milijuna kuna

>> Građani komentirali aktualna politička i društvena zbivanja

Gosti su odgovarali na pitanja sedmero građana (predstavnika birača) o porodiljnim naknadama, drogama, plaćama i mirovinama.

Josip Friščić, budući da je bio odličan pročelnik financija u Koprivnici, u emisiji je dobio zadatak rasporediti 6.000 kuna mjesečnih primanja u tročlanoj obitelji. 

Kaže da je uspio, ali da je takav život težak. Novac je raspodjelio na sljedeći način: 2.500 kuna za hranu; 1.500 kuna za režije, a ostatak je raspodjelio za odjeću, troškove automobila te nepredviđene troškove.

Agencija Mediana napravila je za Novu TV telefonsko istraživanje na uzorku od 1.000 birača.

Da su danas izbori, na birališta bi sigurno izašlo 66,7% birača, a najpoželjniji kandidat za premijera je Ivo Sanader sa 25,5%, slijedi Zoran Milanović sa 21,2%, Ljubo Jurčić sa 13,4%, Radimir Čačić sa 13,4% i Anto Đapić sa 4,6%.

Specijalna 80-minutna emisija Nove TV ima i tri stalna komentatora: Ljiljanu Buhač, stručnjakinju za neverbanu komunikaciju, Zorana Tomića, političkog analitičara i etnologa Sandija Blagonića.

Ljiljana Buhač već na početku emisije je gostima dala nekoliko savjeta o držanju i odjevanju. Rekla je da trenutno svi pokazuju znakove nervoze, primjerice ljuljaju se na stolicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene