Peto izdanje Facebook Live razgovora u sklopu digitalnog projekta za mlade VideoEuropa održalo se 14. studenog 2017. u Tehnološkom parku u Zagrebu, a sugovornica je bila Biljana Borzan, zastupnica i članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane.

Galerija


Tema petog razgovara bila je #mladiHR i prava potrošača. Projekt tijekom 2017. godine zajednički provode Ured za informiranje Europskog parlamenta i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Razgovor je moderirala Ivana Petrović, urednica vanjske politike, reporterka i komentatorica Nove TV koja je glavni medijski partner projekta, a tijekom javljanja uživo pitanja su imali prilike postaviti gledatelji na društvenim mrežama.

Na pitanje Što će Europski parlament u budućnosti poduzeti po pitanju neujednačene kvalitete hrane na području Europske unije, zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Biljana Borzan istaknula je: „Pokazano je da se proizvodi slabije kvalitete plasiraju u novije države članice. Europska unija je jedinstveno tržište koje nam daje mogućnost da se umrežavamo mi koji imamo isti problem. Zajedništvo u EU je rješenje, a ne problem.“

Na pitanje pitanje Kome se pojedinac može obratiti ako su mu povrijeđena prava potrošača, na nacionalnoj razini a kome na razini EU zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Biljana Borzan odgovorila je:
„Na nacionalnoj razini treba se javiti nacionalnim potrošačkim centrima i udrugama. Oni mogu ponuditi najbolji pravni savjet i besplatnu pomoć, a na razini EU to je Europski potrošački centar koji se nalazi u Zagrebu.“

Projekt #VideoEuropa obuhvaća godišnji ciklus tematskih razgovora s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu i predstavnicima Europske komisije.

Na Facebook stranici Europski parlament, ured za informiranje i javnost dostupna je cjelovita snimka razgovora.

Partneri projekta: Nova TV, Televizija Student, portal Kampus.hr
Facebook:
www.facebook.com/europarl.hr (@europarl.hr)
www.facebook.com/europska.komisija.zagreb (@europska.komisija.zagreb)
Instagram:
https://www.instagram.com/ekhrvatska/ (@EKHrvatska)
#VideoEuropa #MladiHR #CroatianYouth