Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobrio je za ovu školsku godinu 10.255 stipendija hrvatskim braniteljima i djeci poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, priopćeno je danas iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.


Odluka o odabiru kandidata za dodjelu stipendija donešena je na sjednici Fonda održanoj pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Donesena je Odluka o odabiru kandidata za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI-a iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akademsku, odnosno školsku godinu 2008/2009.

Odlučeno je da mjesečni iznos stipendije tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 400 kuna, za studente tisuću kuna, a naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija odobrene su u iznosu od sedam tisuća kuna, navodi se u priopćenju.

Ukupno je odobreno 10.255 stipendija, a rezultati natječaja bit će objavljeni 12. veljače u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.