Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog policijske neučinkovitosti u rješavanju slučajeva premlaćivanja od Miljuša do Galinca raste interes dijela građana za osobnim osiguranjem. Tjelohranitelji su, posebno u određenim krugovima sve popularniji i nakon ubojstva Ivane Hodak.


Kada se u državi zaredaju gnjusni zločini imućnije obitelji i poslovni ljudi posegnu za tjelohraniteljima.

Vezani članci Ilustracija Strava na parkiralištu: Posvađali se oko igranja golfa pa natjecatelju odgrizao nos - prijeti mu sedam godina zatvora Ilustracija Dvojici pripadnika srpske paravojske dopunjena prijava za ratni zločin: Ubili šesnaest civila iz Gornjih i Donjih Jama

Od posla tjelohranitelja u Hrvatskoj još uvijek se ne može živjeti. Ipak sve smo bliže europskoj praksi u kojoj svaka imućnija obitelj ako ne za roditelje onda za djecu angažira tjelesne čuvare. 

Korisnici usluga tjelohranitelja dijele se na dvije razine - političari koji po zakonu imaju tjelohranitelje i one koji to iz privatnih razloga žele.

Hrvatske imućnije obitelji čuvare unajmljuju najviše za svoju djecu i to vikendom u vrijeme izlazaka.

Nakon ubojstva Ivane Hodak u krugu takozvane Zlatne zagrebačke mladeži sve je više osobnih čuvara. Reakcija je to kao i kada su nakon pretučenih Igora Radženovića i Josipa Galinca mladi poduzetnici angažirali čuvare.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju