Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratko ročište

Odgođeno suđenje Sanaderu, Kulterer se ispričao zbog bolesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem ročištu u slučaju Ive Sanadera sutkinja Ivana Kršul obavijestila je prisutne da je suđenje odgođeno za sutra.

Članica sudbenog vijeća na suđenju Ivi Sanaderu na današnjem je ročištu samo kratko pročitala da se suđenje odgađa za sutra. Naime, bivši predsjednik uprave austrijske Hypo banke Wolfgang Kulterer, koji je danas trebao svjedočiti, ispričao se zbog bolesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijunska provizija Poznato kada će sud objaviti presudu Sanaderu za ratno profiterstvo u aferi Hypo: "Nisam počinio to što mi se stavlja na teret" Ivo Sanader treba utvrditi tko je to Nastavljeno suđenje Sanaderu za ratno profiterstvo: Obrana se poziva na zastaru, spomenuta i "treća osoba"

Kulterer je na Županijskom sudu trebao odgovarati na pitanja obrane, suda i Sanadera.  Ivo Sanader je optužen za ratno profiterstvo jer je sredinom 90-ih, dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova, od Hypo banke dobio 3,6 milijuna kuna provizije od kredita koji je Hrvatska dobila od te austrijske banke u iznos od 140 milijuna šilinga.

O tim bi optužbama sutra trebao svjedočiti vlasnik Diokija i riječkog Novog lista Robert Ježić, nekada jedan od najbližih Sanaderovih prijatelja, a danas ključni svjedok protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a.

Ježić je u istrazi posvjedočio da je dio MOL-ovog mita Sanaderu isplaćen preko njegovih švicarskih tvrtki, no Sanaderovi odvjetnici u više su navrata isticali da je tereteći bivšeg premijera Ježić želio poboljšati svoj položaj u nizu drugih istraga u kojima ga se tereti za teška kaznena djela.

Ježića se, među ostalim, zajedno sa Sanaderom tereti u aferi Dioki. Bivšeg premijera USKOK u tom slučaju sumnjiči da je zloporabio dužnost i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a upravu HEP-a naveo i da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Nakon toga na štetu JANAF-a Diokiju je pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a Ježić ga je zauzvrat navodno nagradio luksuznim BMW-om vrijednim 4,2 milijuna kuna.  (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene