Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za tjedan dana

Odgođeno suđenje Glavašu zbog Krnjakovih srčanih tegoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalima za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. odgođeno je za 6. travnja zbog srčanih tegoba drugooptuženog Ivice Krnjaka koji se liječi u osječkoj Kliničkoj bolnici.

Liječnik vještak Vladimir Gašparović ustvrdio je temeljem liječničke dokumentacije da je Krnjak za sada raspravno nesposoban jer su se ponovno pojavile srčane tegobe, a i dalje ima bolove od kamenca u mokraćnim putevima. Ako Krnjak ne bude imao tegoba za očekivati je da bi narednih dana mogao biti otpušten iz bolnice, no, nepredvidivo je kad se tegobe mogu ponovno javiti, rekao je vještak.

>>  Optuženik Krnjak traži povratak u pritvor

Sudsko vijeće raspravu je stoga odgodilo za tjedan dana, a u međuvremenu pratit će se tijek Krnjakova liječenja i medicinska dokumentacija, a zatražit će se i novo vještačenje njegovog zdravstvenog stanja. Suđenje Glavašu i ostalima ušlo je u završnu fazu, no u posljednjih mjesec dana u nekoliko je navrata odgođano zbog zdravstvenog stanja drugooptuženog Krnjaka, bivšeg zapovjednika Samostalne uskočke satnije koji je, uz Glavaša i još četvero pripadnika postrojbe kojom je zapovjedao, u slučaju 'selotejp' optužen za likvidaciju desetero srpskih civila na obali Drave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene