Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvršten na dnevni red

Smjena Lozančića na Odboru za unutarnju politiku: Potrebna podrška većine članova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor će na dnevni red uvrstiti Lozančića, no hoće li se o njemu raspravljati ovisi o potpori članova Odbora. Ako oporba, Salapić i Strenja Linić budu za o Lozančiću će se raspravljati čak i ako se HDZ bude protivio.

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ranko Ostojić potvrdio nam je da će Odbor na dnevni red u četvrtak uvrstiti smjenu ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića , a hoće li se o tome raspravljati ovisi o potpori članova Odbora jer se dnevni red izglasava.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..." Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

Ako predstavnici oporbe, Josip Salapić (HDSSB) i Ines strenja Linić (Most) budu 'za' ovaj slučaj će doći na dnevni red čak i ako se HDZ bude protivio.

Most ostaje pri svom ranijem stavu da slučaj treba istraživati pa će vjerojatno podržati ovu točku dnevnog reda.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potpisala je razrješenje ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića prije 10 dana. A tih 10 dana javnost čeka da konačni stav o slučaju donese premijer Tihomir Orešković koji mora supotpisati odluku da bi Lozančić bio smijenjen.

Nakon što je predsjednica obavijestila javnost o svojoj odluci oglasio se Božo Petrov (Most) i rekao kako da nema razloga da Lozančić i dalje ne obnaša dužnost ravnatelja SOA-e.

S druge strane, Mostov partner, HDZ, slaže se s odlukom koju je donijela Grabar Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene