Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više turističkih gužvi

Od Zagreba do Ljubljane konačno novom autocestom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u promet pušten dio autoceste Pluska-Hrastje, dio koridora Salzburg – Ljubljana – Zagreb – Beograd – Solun.

Dio autoceste, dug 14,8 kilometara, su uz veliko slavlje otvorili premijer Borut Pahor i Mateja Duhovnik, predsjednica uprave Darsa, slovenske Agencije za autoceste. Gradnja je počela još 2008. godine, a njenim dovršenjem u cijelosti je završen krak autoceste od Ljubljane do Obrežja u dužini od 105 kilometara.

Pročitajte i ovo Požar autobusa na autocesti - 1 Bosna - Njemačka VIDEO Drama na autocesti: Autobus koji je prevozio 55 putnika zapalio se - dvaput! Borut Pahor (Foto: AFP) Slovensko-hrvatski odnosi Pahor o špijunskoj aferi i arbitraži: "Hrvatska će prije ili kasnije morati priznati rezultat arbitraže"

Ovo otvaranje trebalo bi smanjiti gužve, koje na slovenskim prometnicama nastaju po ljeti, kada turisti idu na more. Dopuštena brzina na većem djelu iznosi 130 kilometara na sat, piše slovenski 24ur.com. 'Povezali smo Sloveniju sa Europskom Unijom', rekao je Pahor na otvaranju. 'Meni je čast otvoriti dio autoceste koji Europu preko Slovenije povezuje sa susjednim državama, dodala je Duhovnik.

Tamo je bio i slovenski ministar prometa Patrik Vlačić. Danas je otvoren samo izlaz Trebnje istok, dok će Trebnje zapad i Mirna Peč pričekati do rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene