Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatka priča

Od razgovora o bakinim receptima do uspješne poslovne priče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krenulo je kao bezazlen razgovor o bakinim receptima, a pretvorilo se u super uspješnu poslovnu priču. Sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan od malena su zaljubljene u kolače i njihovu izradu, a proizvodnja slastica, osim što im je hobi, služi im i kao izvor dodatne zarade.

Vesnina slatka priča traje posljednjih pet godina. Počela je otvaranjem male slastičarnice na zagrebačkom Jarunu. 'Mi smo svi jako zaposleni danas, i svi jurimo, žurimo, nemamo više vremena, i zapravo je bila ideja da ponudimo slasticu ljudima koji nemaju vremena za pripremu takve slastice kod kuće', rekla je Vesna Ceraj, slastičarka.

Pročitajte i ovo Pr oglas Pan-pek ima najslađu blagdansku ponudu ove godine Slika nije dostupna Priča o uspjehu Nikad nije kasno za uspjeh: Radi u Elektri i otvara slastičarnicu

'Rekla bih da je tajna dobrih kolača puno ljubavi utkanih u njih, dobri recepti i kvalitetne namirnice', dodaje Vesna. Sanja, Biba i Ivana u Cukeraju su od samih početaka.

'Krenuli smo sa ručnim malim mikserom, kao doma što imamo i mašinicom za mljevenje oraha od Vesnine bake', ispričala je Ivana.

>> Nikad nije kasno za uspjeh: Radi u Elektri i otvara slastičarnicu

Veoma paze na namirnice koje se nalaze u njihovim kolačima. 'Sve je domaće. Putar, to je obavezno, pravi šlag, jaja su isto domaća, jagode isto Hrvatske', dodaje Ivana. Uvijek svježi sastojci brzo su donijeli velik poslovni uspjeh.

'Prošle godine smo imali prihod skoro dva milijuna kuna. Otvaramo nove poslovnice, i kontinuirano ulažemo. Svake godine zaposlimo troje radnika', rekla je Vesna. Ulaskom u Europsku Uniju svoje torte žele vidjeti u hladnjacima drugih europskih zemalja. A do tada, Zagrepčanima će nastojati zasladiti svaki dan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene