Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na slatkom se ne štedi. I to posebice u ovo blagdansko vrijeme.


Proizvodnja slastica i zarada od prodaje jedna je od rijetkih koja je u vrijeme krize raste. Da nikad nije kasno za uspjeh, pokazuje i jedna inženjerka iz Slavonskog Broda.

Vezani članci Hrvoje Gašparović - 3 Velik uspjeh liječnika iz KBC-a Zagreb: "Ovakva operacija uvijek je utrka s vremenom. Treba svima skinuti kapu" PR Vaše slastice parirat će onima iz američkih slastičarni: Donosimo vam sve trikove izrade delikatnih ukrasa i tijesta!

Gospođa Vjekoslava Vojka Golob je inženjerka elektrotehnike koja radi u Elektri. A sada je i slastičarka. 'Ja oduvijek maštam o tome da otvorim svoju slastičarnicu. Sa 52 godine odlučila sam krenuti u poduzetničke vode. Nisam znala na što ću sve naići kad sam u to kretala', rekla je Vjekoslava.

Ali pripomogao je bakin duh. 'Nudimo kolače po receptima iz kuharice moje bake, doboš tortu, sacher tortu. Ali nudimo i moderne kolače koje vole naši mladi. A naši mladi vole čokoladu i uglavnom su to torte sa čokoladom i puno čokolade i sa još više čokolade', rekla je Vjekoslava.

>> Ljubav prema kolačima vodi je na Olimpijske igre

Otvorila je slastičarnicu u prosincu pa posao dobro ide. A ići će, vjerojatno, i poslije blagdana. 'Jedan mail je posebno simpatičan. Poslao mi ga je prijatelj iz Amerike koji je napisao da sve ovisnosti prolaze, a da je i ovo jedna vrsta ovisnosti i da se nada da će i ovaj posao kao takav uspjeti', kaže Vjekoslava.

Svako jutro mora biti i na poslu u Elektri. 'Ali postoji nešto što se zove 'noć upomoć', pa se neke stvari rješavaju u doba kada nije primjereno za rad. Najvažnije je kada kupac dođe ujutro da ja imam priređenu svježu slasticu koju je on naručio i ako je s tim još zadovoljan. Onda je moje zadovoljstvo tako veliko da taj umor uopće ne osjećam', rekla je Vjekoslava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju