Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez struje cavtatsko i konavosko područje

Dubrovnik dobio struju, Vlahušić traži pomoć od Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opskrba strujom grada Dubrovnika od ponoći je uredna i redovita.

Djelatnici HEP-a uspjeli su osigurati i napajanje strujom Župe dubrovačke, a još je bez struje cavtatsko i konavosko područje. Kvar na dalekovodu Komolac-Zavrlje trebao bi biti uklonjen prije podne, doznaje se od dežurnog dispečera HEP-a.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

>> Kraj mraka: Dubrovnik polako dobiva struju

Požar, koji je na 35-kilovoltnom uređaju u trafostanici u Komolcu izbio u utorak oko 19,30 sati, uzrokovao je veliku štetu, pa je bez struje ostalo šire dubrovačko područje od Mokošice do Konavala. Požar je uništio novu trafostanicu u Komolcu koja je puštena u rad 2007. godine. Po priopćenju dubrovačko-neretvanske Policijske uprave požar na 35-kilovoltnom uređaju u trafostanici u Komolcu uzrokovao je kvar na naponskom transformatoru.

Vlahušić u pismu premijerki Kosor o opskrbi strujom Dubrovnika

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u pismu premijerki Jadranki Kosor, uz ostalo, traži sastanak predstavnika vlade, Hrvatske elektroprivrede i grada Dubrovnika kako bi se Dubrovniku omogućila nesmetana opskrba strujom. Vlahušić podsjeća kako su zbog požara na novoj trafostanici u Komolcu, koja je u cijelosti izgorjela, Dubrovnik i okolica ostali bez struje i odsječeni više od 24 sata.

'Zabrinuti smo za nastavak aktivnosti Hrvatske elektroprivrede zbog gospodarske situacije, koja svakako ne bi smjela biti zapreka izgradnji potrebnih trafostanica na dubrovačkom području. Svjesni smo da je gospodarska situacija usporila izgradnju autoceste od Ploča do Dubrovnika te Pelješkog mosta, ali od vlade i Vas osobno tražimo snažnu potporu i molimo Vas da stanete iza takvih projekata kako Dubrovnik više ne bi pogađali ovako neželjeni događaji i kako bi se izbjegle višemilijunske štete za grad', piše, među ostalim, Vlahušić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene