Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi do 2020.!

Pula: Iz Pariza doletjela s putovnicom države koja više ne postoji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se državna zajednica Srbije i Crne Gore raspala prije 7 godina, to nije spriječilo veleposlanstvo u Parizu da 2010. godine jednoj gospođi izda putovnicu upravo te zemlje.

Dva je dana na prostoru zračne luke Pula boravila 63-godišnja državljanka Srbije s prebivalištem u Parizu. Naše vlasti zabranile su joj ulazak u zemlju jer je u pulsku zračnu luku stigla s putovnicom, ni manje ni više, nego - državne zajednice Srbije i Crne Gore!

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

'Provedenom graničnom kontrolom utvrđeno je da osoba ne posjeduje valjanu putovnicu te joj je sukladno Zakonu o strancima odbijen ulazak u Hrvatsku', rekli su u PU istarskoj.

>> U koje će se države od 1. srpnja moći samo s osobnom, a u koje i dalje s putovnicom?

Budući da dotična zemlja ne postoji već 7 godina, gospođa nije smijela napustiti prostor zračne luke i ući u našu zemlju, no ono što najviše čudi jest da je sporna putovnica izdana 2010. godine, tj. četiri godine nakon što se zajednica Srbije i Crne Gore raspala, a trebala je vrijediti sve do 2020. godine.

Srbijanska državljanka, inače lošijeg zdravstvenog stanja, na kraju je, ipak, puštena u zemlju, i to iz 'humanih razloga', piše Novi List. 63-godišnjakinja ima rodbinu u Hrvatskoj pa je dobila dopuštenje za privremen boravak kod njih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene