Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelazak na euro

Od danas velika promjena na bankomatima: Ovo se dogodilo još samo jednom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Od četvrtka 15. prosinca na snazi je novi režim podizanja novca na bankomatima. Građani mogu bez provizije podizati gotovinu na svim bankomatima, bez obzira na to o kojoj je banci riječ.

Hrvatska narodna banka dogovorila je s bankama da od 15. prosinca do 15. siječnja svim građanima, bez obzira na to čiji su klijenti, omoguće podizanje novca bez provizije.

Razlog je očekivana pojačana potražnja za kunama uoči blagdana, kao i prilagodba bankomata za isplate eura od iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAKONSKE IZMJENE Vlada odustala od priziva savjesti na rad nedjeljom: ''Došlo je do šuma u komunikaciji''

Građani tako od četvrtka 15. prosinca do 31. prosinca 2022. godine mogu podići kune bez provizije na bilo kojem bankomatu, a od 1. do 15. siječnja 2023. godine na isti će način biti omogućeno i podizanje eura, također na svim bankomatima i bez provizije za druge klijente.

Banke su tako postupile i u ožujku 2020. godine u jeku pandemije koronavirusa. 

Pročitajte i ovo Ilustracija UVOĐENJE EURA Gase se bankomati, neki već ne rade: Pogledajte na karti gdje možete podizati gotovinu

Interaktivna karta bankomata

U četvrtak je objavljena i interaktivna karta bankomata na kojoj građani mogu pronaći najbliži bankomat na kojem će moći podići eure.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene