Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano puštena u promet

Od Bjelovara do Zagreba za sat vremena: Nakon 52 godine izgrađena prva dionica nove željezničke pruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje probne vožnje jutros je u promet svečano puštena nova željeznička dionica od naselja Sveti Ivan Žabno do Gradeca, što je prva dionica neke željezničke pruge izgrađene nakon 50 godina u Hrvatskoj.

Nova pruga duga je 12,2 kilometara, a ukupna vrijednost projekta je 258 milijuna kuna. Pruga je projektirana za brzinu od 120 km/h, a sufinancirana je sredstvima iz fondova EU-a.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

Predviđena je za lokalni prijevoz, a svrha joj je približiti grad Bjelovar i bjelovarsku regiju Gradu Zagrebu te bolje povezati Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Zagrebačku županiju.

Putovanje od Bjelovara do Zagreba trajat će oko jedan sat. Jutrošnja vožnja prošla je problema, a novom prugom provozao se i premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, jučerašnja probna vožnja nije prošla bez problema – "zapela" je zbog tehničkog kvara nagibnog vlaka kojemu je trebalo desetak minuta da otklizi s kolodvora. Malo prije 11 sati vlak je krenuo s kolodvora pa se iznenada zaustavio nekoliko stotina metara nakon toga. Problem je ubrzo otklonjen i vlak je nastavio vožnju prema Zagrebu.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene