Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možete ih prijaviti

Od banke ste dobili opomenu koju morate platiti? Evo kome ih možete prijaviti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vam banke i dalje naplaćuju troškove opomene, možete se obratiti Državnom inspektoratu.

Prošli tjedan pisali smo o problemu mogih građana- naplati opomena od strane banaka unatoč tome što je Vlada takvo što zabranila. Javljali ste nam se ogorčeni takvim postupcima banaka, pa smo odlučili potražiti odgovor u Ministarstvu gospodarstva.

Pročitajte i ovo Povlačenje igračaka - 1 rizik za zdravlje Povlače se dvije igračke za djecu zbog povećane koncentracije štetnih tvari Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

>> Vlada zabranila trošak OPOMENE, pa banka naplaćuje 'OBAVIJEST'

'Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača koji je objavljen u 'Narodnim novinama' broj 78. od 13. srpnja 2012., izmijenjen je članak 12. tako da je dodan novi stavak 5. koji glasi 'Izdavanje opomene radi naplate dospijelih novčanih potraživanja nije dozvoljeno naplaćivati.' Nadalje, navedeni Zakon je stupio na snagu 21. srpnja 2012., te od toga dana bankama nije dozvoljeno naplaćivati slanje opomene potrošačima radi naplate dospjelih novčanih potraživanja', odgovorili su nam iz Ministarstva gospodarstva.

'Potrošači se za nepoštivanje zakona mogu obrratiti Državnom inspektoratu i zatražiti zaštitu svojih potrošačkih prava', savjetuju građane iz Ministarstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene