Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samo što nisu

Dobre vijesti iz Porezne, objavljeno kada počinju prve isplate povrata poreza

Od 10. svibnja počinju prve isplate povrata poreza na dohodak.

Porezna uprava objavila je da u ponedjeljak 10. svibnja počinju prve isplate poreza na dohodak.

Podsjetimo, oni do 25 godina života ostvaruju pravo na 100 posto umanjenja porezne obveze, a mladi u dobi između 26 i 30 godina imaju pravo na 50 posto umanjenja porezne obveze.

Pročitajte i ovo Povrat poreza (Dnevnik.hr) Većina isplata u svibnju Uskoro počinju isplate povrata poreza, mladima stižu najveći iznosi: Doznajemo što će biti s blokiranima

Pročitajte i ovo Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV - 2 REBALANS U LIPNJU Ministar Marić o COVID dodatku i veledrogerijama: "Novac za dugove iz preraspodjela i rebalansa"

Obavijesti o privremenim poreznim rješenjima za povrat poreza na dohodak za prošlu godinu građanima počele su stizati od 27. travnja 2021. u korisničke pretince sustava e-Građani, a u ponedjeljak je poštom poslano 48.586 navedenih rješenja.

''Povrat više plaćenog poreza na dohodak i prireza izvršit će se negotovinski na tekući ili žiro račun otvoren kod poslovne banke. Iznimno, povrat više uplaćenog poreza i prireza isplatit će se u gotovom novcu za porezne obveznike koji nemaju otvoren tekući ili žiro račun kod banke, odnosno ako u trenutku izvršenja povrata poreza na dohodak ne ostvaruju primitke za koje postoji obveza isplate na račun'', ističu iz Porezne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene