Tlo na području Banovine ne prestaje se tresti. Nakon velikih šteta koje su nastale u razornom potresu stanovnici žele reakciju države. Zato je ministar graditeljstva za tamo najavio otvaranje ureda.

Galerija


Banovina se i danas nastavila tresti, a posljednji jači potres zabilježen je u 13 sati i jednu minutu. Bio je jačine 4,1 prema Rihteru, s epicentrom u okolici Gline.

Vezani članci Potres u Petrinji Počela isplata jednokratne pomoći nakon potresa: "Kad se donacije podijele na kućanstva, iznos nije onoliki koliki smo priželjkivali" Željko Rukavina, predsjednik društva HCK-a Topusko Građani tvrde da Crveni križ u Topuskom potrebitima naplaćuje humanitarnu pomoć. Ravnatelj: "To su članarine"

Osim dva porušena dimnjaka, veće štete nije bilo. Ljudi žele učinkovitu rekaciju države i brzu obnovu, pa je i ministar Horvat najavio da će u Banovini otvoriti ured ministarstva.

A stanovnicima trebaju i kontejneri. Među njima su Danijela i Vesna koje svoj dom nikada nisu ni imale. Njihov podstanarski stan potpuno je uništen. Sada nemaju ni što obnoviti, a ni što iznajmiti. 

''Mi nismo ništa imale, mi smo sve tamo izgubile. Sve, doslovno sve, samo smo bježale iz kuće. Netko bi nam trebao pomoći, pa ne možemo na cesti biti. Ne bi trebali biti na cesti'', kažu.

Više o životu stanovnika Banovine nakon potresa pogledajte u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr