Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija objavila je danas fotografiju i opis 44-godišnjeg Željka Vrbata osumnjičenog da je prošlog tjedna sudjelovao u pokušaju pljačke Getroa u Sesvetama u kojoj je njegov partner ubijen, a drugi teško ranjen.


Odbjegli razbojnik visok je oko 1,75 metara, srednje tjelesne građe i svjetlo smeđe kratke kose. Riječ je o osobi s invaliditetom kojoj je oštećena jedna strana tijela, pa vuče nogu i šepa, dok mu je ruka na istoj strani tijela oduzeta, kažu u policiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Treći razbojnik iz Getroa još nije uhvaćen Slika nije dostupna Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati

Za razbojnikom se intenzivno traga, a danas smo se odlučili njegovu sliku s podatcima objaviti u medijima kako bi ga mogli prepoznati građani, izjavio je ravnatelj policije Marijan Benko nakon predstavljanja akcije Mir i dobro.

Željko Vrbat pobjegao je u utorak, 4. prosinca nakon neuspješne pljačke u osobnom automobilu "opel omega".

U pokušaju pljačke utrška trgovačkog centra Getro zaštitari Sokol Marića ranili su razbojnika Dubravka Marinića (40), koji je sat kasnije umro u bolnici i teško ranili Kristijana Čabraja (28). 

Obojica od ranije imaju policijske dosjee, kao i odbjegli razbojnik koji je poznat po imovinskim deliktimaa.

Benko je izvijestio da se intenzivno radi i na slučaju ubojstva
Davora Zečevića, trgovca drogom kojega je prošlog tjedna u zagrebačkom naselju Remete likvidirao nepoznati počinitelj.

"Angažiran je veliki broj kriminalista i policajaca, a MUP
razmjenjuje informacije i surađuje s drugim policijama putem Interpola ili bilateralno", rekao je Benko, dodavši da su neka vještačenja gotova, dok se neka još provode.