Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sporna 'Jedna povijest više historija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domovinski rat i dalje izaziva brojne polemike pa tako i po kojem bi se udžbeniku trebalo učiti u osmom razredu. Priručnik zbog kojeg se prije tri godine digla hajka, a trebao je biti dodatak povijesnim udžbenicima za osmi razred nikada nije objavljen.

Stopirao ga je sam naručitelj - resorno ministarstvo. Ipak, sporni je dodatak objavljen s naslovom: "Jedna povijest - više historija"! 

Pročitajte i ovo Učenici u razredu, ilustracija Negiranje jezika susjeda Srbije Srpski pučki pravobranitelj zatražio povlačenje udžbenika: "Djeca će učiti da hrvatski jezik ne postoji" Diana Greblički-Miculinić i Andrijana Mihaljević Najbolji u Europi Hrvatski učitelji osvojili obrazovni Oscar, napravili udžbenik za čistu peticu: "To je nagrada za cijeli obrazovni sustav"

Tko je agresor, a tko žrtva, pitanje je koje se nameće nakon listanja publikacije naziva "Jedna povijest više historija". 

To je jedan od glavnih razloga što nije postao sastavni dio školskog programa. Kritičari oštro zamjeraju što su vojni termini ublaženi, a akcije Oluja i Bljesak uopće se ne nazivaju oslobađajućim.

No grupa autora želi viđenje povijesti iz više perspektiva.

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac slaže se s autorima. Djeca, smatra, trebaju sama donositi zaključke. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene