Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji u Europi

Hrvatski učitelji osvojili obrazovni Oscar, napravili udžbenik za čistu peticu: "To je nagrada za cijeli obrazovni sustav"

Diana Greblički-Miculinić i Andrijana Mihaljević
Diana Greblički-Miculinić i Andrijana Mihaljević DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Diana Greblički-Miculinić Diana Greblički-Miculinić Foto: DNEVNIK.hr Diana Greblički-Miculinić i Andrijana Mihaljević Diana Greblički-Miculinić i Andrijana Mihaljević Foto: DNEVNIK.hr Šestica, udžbenik iz Hrvatskog jezika koji je proglašen najboljim u Europi - 1 Šestica, udžbenik iz Hrvatskog jezika koji je proglašen najboljim u Europi - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šestica, udžbenik iz Hrvatskog jezika koji je proglašen najboljim u Europi - 2 Galerija 1/4 >>
Da je Hrvatska zemlja znanja i sjajnih učenika uvjerili smo se već bezbroj puta, a potvrda toga stiže i u vidu nagrade za učitelje. Njih nekoliko napisalo je udžbenik iz Hrvatskog jezika za šesti razred koji je proglašen najboljim u Europi.

Šestica, kako se zove udžbenik iz Hrvatskog jezika, je za čistu peticu. Po izboru izdavača, nakladnika i struke proglašen je najboljim udžbenikom u Europi.

"Divan je osjećaj jer je potvrda onoga na čemu radite, na čemu inzistirate, što biste željeli pokazati da se to prepoznaje", rekla je Diana Greblički-Miculinić, jedna od autorica.

"Ako se nagradi čitanka u kojoj su hrvatski tekstovi koji su smješteni u okvire europske ili svjetske književnosti, onda to sigurno daje na širini", objasnila je autorica udžbenika Andrijana Mihaljević.

Na Šestici je radilo nekoliko profesora Hrvatskog jezika iz cijele zemlje. Osim o književnosti, učenici uče i o filmu, stripu te modernoj pop kulturi.

"To je isto bila jedna pohvala na uvrštavanje stripa kao devete umjetnosti koja isto tako bi se trebala naći u književnim čitankama", rekla je Greblički-Miculinić.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica Srce obrane od Covida Zagrebačke bolnice kreću u pomoć Dubravi, liječnici o nestanku struje: "To je trebao biti netko tko jako dobro zna gdje se i što u bolnici nalazi"

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković AMERIKA JE IZABRALA Čestitke na Bidenovu pobjedu pljušte na sve strane, oglasili se i Plenković, Milanović, Grabar-Kitarović. Vučić: "Čestitat ću mu, ali..."

Čitanka je bogato opremljena i samim time i djeci vrlo zanimljiva.

"Mene iznenadi kad ja nešto krenem najavljivati, a oni kažu da to već znaju i da su to već pročitali. To mi je još veća nagrada. Baš mi je gušt vidjeti kad njima zasjaju oči", rekla je Greblički-Miculinić

Ono što ovaj udžbenik razlikuje od drugih je i digitalna verzija u kojoj dolazi. Osim toga, djeca na nastavi mogu rješavati brojne zadatke.

"To je zapravo nagrada za cjelokupni obrazovni sustav jer dobiti ovako jednu prestižnu nagradu u krugu najboljih europskih izdavača zapravo oslikava ono što hrvatski obrazovni sustav jeste, a to je veliki broj učitelja koji su stvarali ovu nagradu", rekao je izdavač Dalibor Grganić.

O kakvom je uspjehu naših učitelja riječ, možda najbolje ustvari govori kolokvijalni naziv nagrade – obrazovni Oscar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene