Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelji poginulih vatrogasaca u kornatskoj tragediji ne odustaju od namjere da otkriju što je vojska radila na Kornatu 30. kolovoza, zašto je angažirana i koliko je vremena provela na otoku.


U vezi s tim, predložit će da se saslušaju ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera Josip
Lucić, doznaje se od odvjetnika Mare Mihočevića.

Vezani članci Slika nije dostupna Mimohod za vatrogasce: Tuga je to koju cijeli šibenski kraj živi već osam godina Slika nije dostupna Operiran Juričev Mikulin, stanje i dalje vrlo teško

Mihočević, koji zastupa osam obitelji poginulih vatrogasaca, dodaje kako će uskoro biti podneseni i dokazni prijedlozi kako bi se mogli ispitati navedeni svjedoci.

Potvrdio je i da je u ime obitelji Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnio odštetne zahtjeve od ukupno 5,5 milijuna kuna, odnosno prijedloge da se sklopi nagodba. 

Riječ je o odšteti za duševne boli zbog smrti bliske osobe po Zakonu o obveznim odnosima te pretpostavljenim troškovima izgradnje nadgrobnih spomenika, objasnio je Mihočević. 

Dodao je da obitelji ne potražuju novac za troškove sprovoda, jer ih je, po Zakonu o vatrogastvu, podmirila lokalna samouprava.

Mihočević je istaknuo kako su obitelji spremne na nagodbu s pravnim osobama koje su, kako je rekao, solidarno odgovorne za kornatsku tragediju, a to su dobrovoljna vatrogasna društva iz Šibenika, Vodica i Tisnog, šibenska Javna vatrogasna postrojba te država.