Srđan Mlađan u sudnici - 4
Srđan Mlađan u sudnici - 4 Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Obitelj Kosović 2002. proživjela je paklenu noć zbog koje članovi obitelji još trpe posljedice i teško su se vratili normalnom životu. Jedan od najokrutnijih hrvatskih ubojica, Srđan Mlađan, oteo ih je i držao kao taoce.


Srđan Mlađan je tada služio zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubojstva, ali djelatnici Kaznionice Požega puštali su ga na slobodne dane zbog uzornog ponašanja. Mlađan se uvijek u zatvor vraćao na vrijeme, ali tijekom izlaska tog 16. veljače 2002. opljačkao je banku i ubio policajca, a potom uz prijetnju pištoljem oteo tročlanu obitelj na zagrebačkom Borongaju.

Općinski sud u Zagrebu sad je utvrdio da je odluka o privremenom puštanju na slobodu bila pogrešna i nepravomoćnom presudom obitelji Kosović dodijelio 221.300 kuna naknade – 158.000  kao odštetu za duševne boli, te 63.300 kuna sudskih troškova. Odštetu im mora platiti država, piše Telegram.

Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Srđan Mlađan sa samo 21 godinom iza sebe je imao tri ubojstva: Nakon što je likvidirao djevojku (16) popio je mlijeko i zaspao

Mladen i Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Ispovijest roditelja serijskog ubojice: ''I ta riječ žao mi je, preslaba je. Ja oprost ne mogu tražiti, nemam obraza''

"U mraku sjediti s čovjekom s dva pištolja, užas. Sreća da su ulične lampe dovoljno visoke bile, tako da ipak sam vidjela njegovu sjenu. Ne mogu si to zamisliti da bi se još tako nešto moglo dogoditi, da mi netko veže sina preda mnom", prisjetila se gospođa Božena Kosović.

Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Uhićena supruga Srđana Mlađana: Izranjavala sebe pa nožem prijetila baki

Nakon višesatnog pregovaranja talačka kriza je završena i Mlađan je vraćen iza rešetaka te osuđen na 27 godina zatvora. Za pet godina izlazi na slobodu, a njegovim bivšim susjedima u Petrinji, gdje je počinio prvo ubojstvo, nije svejedno.

Srđan Mlađan u sudnici - 6 Sisački monstrum nakon dugo vremena u javnosti: Pogledajte kako danas izgleda najokrutniji ubojica koji se oženio u zatvoru

"Naravno da mi neće biti svejedno kad izađe i da ću ipak morati malo više računa voditi o djeci. Ja se nadam da se neće vratiti u Petrinju", rekao je Srđanov prijatelj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju