Na Županijskom sudu u Varaždinu na suđenju Dariju Šišakoviću svjedočio je sisački monstrum Srđan Mlađan, kojeg pamtimo kao najokrutnijeg ubojicu u Hrvatskoj.

Galerija


Srđan Mlađan trostruki je ubojica koji izdržava kaznu na specijalnom tretmanu u Lepoglavi zbog zločina iz '90-ih i 2000-ih koji su potresli Hrvatsku.

Vezani članci Potraga za bjeguncem Početkom rujna lovile ga stotine policajaca po cijelom Splitu, a danas se ispričava na sudu: "Mogu ja samo nešto reći?" Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Trostruki ubojica Srđan Mlađan oženio se u zatvoru u Lepoglavi: 20-godišnju Zagrepčanku prvi put je vidio na vjenčanju

Mlađan je na sud pod jakim mjerama sigurnosti doveden u svojstvu svjedoka na suđenju Dariju Šišakoviću, koji je 19. ožujka 2015. godine nekoliko puta u Lepoglavi utegom u glavu udario suzatvorenika Roberta Matanića, jednog od onih koji su sudjelovali u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Matanić je nakon napada pola godine bio u komi te je trajno ostao bez sposobnosti govora.

Šišaković i Matanić i prije zatvorskih dana bili su u dobrim odnosima te su često zajedno vježbali. Tako je bilo i tog 19. ožujka 2015. kada je dvojac vježbao u zatvorskoj teretani s još dvojicom zatvorenika, Igorom Matanovićem i Srđanom Mlađanom.

I dok je Matanović sjedio i gledao kako dvojac vježba, Mlađan je trčao u prostoru za šetnju u sklopu kojeg je i zatvorska teretana. Matanić je u jednom trenutku legao na klupu i kada se podizao, Šišaković ga je u desnu stranu glave nekoliko puta udario utegom. Šišaković navodno tijekom istrage o napadu nije progovorio niti riječi, no Mlađanovo svjedočenje trebalo bi rasvijetliti motive tog brutalnog napada unutar zatvorskih zidina.

Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih hrvatskih ubojica, oženio se lani u lepoglavskom zatvoru 20-godišnjom Zagrepčankom koju je prvi put vidio na vjenčanju.

Sisački monstrum hladnokrvno je ubio djevojku (16), umirovljenika i policajca. Pljačkao je banke, držao taoce. Iz zatvora bi trebao izići 2027. godine.