Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im deložacija

Otac nepokretan i jede na sondu, dug banci skoro pola milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peteročlana obitelj Šimić iz Viškova strahuje od deložacije.

Dugovi spram banke porasli su na 433.091 kuna, a budući da im je kuća pod hipotekom uskoro bi mogli ostati bez svog doma.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Ne vidim da je to dobro" Milanović: "Kad Dalmacija postane regija, čuvajmo se. Kad Zagorje i sjeverna Hrvatska postanu regija, to će biti država u državi" Ilustracija Jedan u bolnici Kako bi izbjegla deložaciju, pustila je pčele na policajce: Nastao je kaos

Obitelj Šimić imala je svoj obrt, no sve je krenulo po zlu kad je otac obitelji, Marko, jednog dana krenuo na partiju tenisa i samo se srušio. Zatajilo je srce i mozak mu je ostao predugo bez kisika te je pao u komu. Marko je danas nepokretan, hrane ga na sondu, ne kontorolira fiziološke potrebe, a diše kroz rupicu na vratu, piše Novi List.

'Njemu je najbolje s nama, nitko ga ne bi pazio kao mi. Da smo ga dali u neku ustanovu on danas više ne bi bio živ. Ovako osjeti moju ljubav, ljubav djece...', kaže Markova supruga Alisa.

Alisa je, naime, nakon što je Marko pao u komu dala otkaz na poslu i zatražila status njegovateljice koji nije dobila. Sada peteročlana obitelj živi od 1250 kn dječjeg doplatka koji će usko pasti na svega 500 kuna, 1250 kuna Markove invalidnine i 2500 kuna Markove braniteljske mirovine od koje obitelj dobiva samo 1600 jer je ostatak pod blokadom.

VIDEO Zagrebačkoj 9-članoj obitelji kuća ovršena iako nema dokaza o dugu

Od toga plaća kredit i nabavlja Marku lijekove i sanitetsku opremu koju ne pokriva HZZO. Troškovi za lijekove i opremu popnu se i preko 2000 kuna mjesečno.

Reprogram za kredit nije joj bio odobren, a kad su ga ona i Marko podigli rata je iznosila 7000 kuna.

'Morala sam prestati raditi i tražila sam od banke reprogram, da to bude dugoročni kredit koji bih lakše otplaćivala, no nije mi odobreno jer je kredit prvotno odobren za obrt. Dugovi su dosad narasli na 433,091,44 kuna, a s obzirom na to da smo za taj kredit pod hipoteku stavili kuću, banka će nam je Zakonom o ovrsi uzeti i deložirati nas', kaže Alisa za Novi List.

Procjenu kuće napravit će im 1. travnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene