Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otac Dale: Moja je kći vjerojatno ubijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Britt Lapthorne i u Australiji će tražiti potvrdu da je leš pronađen 6. listopada u uvali ispod Boninova zaista ona, a majka Elke kaže kako će na tom mjestu prosuti cvijeće.

Obitelj je u petak primila nalaze DNA analize kojima je potvrđeno da je leš pronađen u moru njihova kćer nestala u noći 17. na 18. rujna na području Dubrovnika.

Brittin otac Dale jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je u načelu zadovoljan radom hrvatske policije, no ponovno je upozorio na brojne nelogičnosti i propuste pri istrazi. Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još čekaju Obitelj Lapthorne još ništa ne zna Slika nije dostupna Dale Lapthorne nezadovoljan nalazima obdukcije

Uvjeren je kako je njegova kćim ubijena te traži da se nađe počinitelj. I on je najavio da će obitelj u Australiji zatražiti novu obdukciju.

'Čekam službeni nalaz obdukcije koji bi trebao biti gotov u ponedjeljak jer želim znati zašto se dogodilo tako brzo raspadanje tijela, u svega 18 dana, izjavio je Dale Lapthorne te dodao kako nitko ne može povjerovati da je tako nešto moguće u tako kratkom vremenu.

Inače, u medijima se pojavila neslužbena informacija da je Brittina majica pronađena u 50-ak metara od Jadranske magistrale kod mjesta Štikovica, šest kilometara od centra Dubrovnika i mjesta gdje je nesretna Australka nestala. No, policija te informacije još nije potvrdila.

>> Pronađeno tijelo ipak je Britt; ocu pozlilo!

‘Srca su nam slomljena. Veoma sam ponosna na svoju kćer Britt i njezinu hrabrost, ponosna sam na svoga supruga Dalea i sina Darrena’, rekla je Brittina majka, te dodala kako je 25-godišnjeg Darrena ova vijest najviše pogodila.

Obitelj će zbog sumnje u hrvatske vlasti naručiti još jednu obdukciju u Australiji, prenosi australski portal News.

‘Najvjerojatnije ćemo obdukciju provesti i u Australiji. Darren i Dale se kući neće vratiti bez njezina tijela’, rekla je majka.

Dubrovačaka gradonačelnica poslala pismo sućuti obitelji Lapthorne

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica poslala je danas pismo sućuti obitelji stradale Australke Britt Lapthorne i veleposlanici Australije Tracy Reid.

U pismu se kaže da je tragična vijest duboko potresla sve Dubrovčane.

'Želim Vam poručiti da građani Dubrovnika i Hrvatske duboko žale zbog tragedije s kojom se suočila Vaša obitelj0, piše gradonačelnica Šuica, koja vjeruje da će hrvatska policija istražiti i rasvijetliti okolnosti u kojima je stradala mlada Australka.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava najavila je da će daljnja istraga utvrditi je li riječ o nesretnom slučaju ili o ubojstvu, što bi djelomično mogao potvrditi službeni obdukcijski nalaz koji se očekuje idućih dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene