Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeno tijelo ipak je Britt; ocu pozlilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcijskim nalazom potvrđeno je kako nedavno pronađeno tijelo u uvali ispod Boninova ipak pripada 21-godišnjoj Britt Lapthorne, koja je nestala u noći 17. na 18. rujna u Dubrovniku.

Obdukcijski nalaz napravljen je na temelju DNA analize u Zagrebu. Time je okončana višednevna noćna mora njezine obitelji kojoj je strašna vijest priopćena u zgradi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, prenosi Dubrovački list.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

>> Roditelji nestale Britt slomili se pred kamerama

>> Trenutak prije nestanka prijateljica je Britt htjela ponuditi prijevoz?

>> Majka nestale Britt Lapthorne: 'Obitelj prolazi kroz živi pakao'

Načelnik krim-policije Nikša Šakić i zamjenik načelnika Ivan Kukrika izjavili su kako truplo pripada mladoj Australki Britt Lapthorne, no nikakve detalje nisu mogli reći dok ne stigne službeno izvješće s DNA analizom iz Zagreba, koje će biti proslijeđeno istražnom sucu.

Tek bi službeni nalaz trebao pomoći u rasvjetljavanju čitavog slučaja te otkriti je li Britt umrla nasilnom smrću. Svi detalji oko ovog slučaja utvrdit će se kriminalističkom obradom.

Doznajemo kako su otac i brat mlade Australke bili u potpunom šoku kad im je policija priopćila da se radi o njezinom truplu.

Otac Dale Lapthorne nije bio u stanju obratiti se novinarima jer mu je pozlilo nakon što je saznao strašnu vijest.

DubrovnikNet piše kako je bilo iznimno neugodno biti nazočan sceni kad je nesretni otac zaprijetio kako će dodatni DNA nalaz napraviti u Australiji jer sumnja da je policija samo željela okončati slučaj i sve potrpati pod tepih.

Njegova sumnja ide tako daleko da želi i australsku potvrdu da je doista riječ o njegovom djetetu.

Kukrika je rekao kako je i dubrovačka policija, koja je dosad obavila 340 obavijesnih razgovora, u šoku zbog ovakvog raspleta potrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene