Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obilježena 15. obljetnica Hrvatskih studija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanom sjednicom u Znanstveno-učilišnom kampusu na zagrebačkom Borongaju danas je obilježena je 15. obljetnica Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Obraćajući se nazočnima, rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš ocijenio je preseljenje Hrvatskih studija na Borongaj velikim postignućem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nepopunjenih mjesta Najtraženiji fakulteti na jesenskim rokovima mogli bi vas iznenaditi: Pitanje je jesu li ta zanimanja uopće tražena Slika nije dostupna Neuspjela blokada Uprava Hrvatskih studija zaključala sebe i studente u zgradu

"Ovaj golemi prostor čeka na nove pothvate", rekao je poručivši kako se Studiji zbog prijelaza na novi sustav izobrazbe trebaju dobro pripremiti za sljedeću akademsku godinu. Također je pozvao vodstvo fakulteta da svojim programima privuku pozornost stranih studenata.

Podsjetivši kako je pitanje identiteta jedno od glavnih prioriteta Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Dražen Vikić Topić pozvao je Hrvatske studije da promoviraju hrvatski identitet.

Hrvatski studiji su danas s Državnim sveučilištem M. V. Lomonosova iz Moskve potpisali ugovor o znanstveno-nastavnoj suradnji, a predstavnik moskovskog sveučilišta čestitao je voditelju Hrvatskih studija Marku Franjiću te mu uručio dar i pismo dekana Jevgenija Mironova.

Govoreći o Hrvatskim studijama Marko Franjić je podsjetio kako na fakultetu radi 27 redovitih i 17 izvanrednih profesora te 21 docent i 11 znanstvenih novaka.

Rekao je također, kako se povećava zanimanje mladih za studiranje na Hrvatskim studijima te naveo kako svake godine na Studijima diplomira 80 posto od upisanih studenata.

Na današnjoj sjednici svečano su podijeljene potvrdnice izabranim nastavnicima te podijeljene nagrade najboljim studentima.

Hrvatski studiji utemeljeni su 16. studenoga 1992.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene